Een heuse foodtrend voor 2019: de nourish bowl! De wat?! De N.O.U.R.I.S.H. B.O.W.L. Deze luxe salades worden gebruikt om zoveel mogelijk goede voedingsstoffen –koolhydraten, eiwitten en vetten- te combineren, zodat we al het beste binnenkrijgen in één maaltijd. Tasting Club zet even alles op een rijtje zodat je met de juiste, goede basis een heerlijke en vooral voedzame bowl op tafel kan toveren!

Wat heb je nodig voor een perfect nourish bowl? 

Greens
Je basis maak je met een stevige portie bladgroente, denk aan: ijsbergsla, boerenkool, spinazie, veldsla, rucola,…

Bron van eiwitten
Naast een groenten, moet je bowl ook een bron van eiwitten bevatten. Dit kan ook op een plantaardige manier door het toevoegen van quinoa, bonen, kikkererwten, noten of zaden. Toch liever dierlijk eiwit betrekken? Denk dan aan een eitje of zelfs kip.

Gezonde vetten
Onze favoriet: avocado. Maar ook walnoten, chiazaad of een goed stukje vette vis zoals zalm horen hierbij.

Extra veggies
Hoe meer kleur in je nourish bowl, hoe beter. Je kan eindeloos variëren en je favoriete groenten toevoegen zoals komkommer, tomaat, wortel, courgette, aubergine…

Koolhydraten
Traag verteerbare koolhydraten zullen je energieniveau hoog houden gedurende de dag. Hierbij zijn zoete aardappel, bruine rijst of quinoa een goed idee.

Extra’s
Maak je bowl extra crunchy met croutons, sesamzaadjes, augurken of noten. Je kan natuurlijk ook fruit toevoegen zoals druiven, mango, aardbei, gedroogde rozijnen, appel of goji bessen.

Dressing
De beste dressing is natuurlijk homemade. Hou je het graag simpel? Ook olijfolie, citroensap of kokosolie vormen een goede basis.

 

Recept: Nourish bowl met kruidige falafel en zoete aardappelchips

Nourish bowl met zoete aardappel en fallafel.

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels
  • 6 kruidige falafel balletjes per persoon
  • 2 tomaten
  • een zakje rucola
  • mengeling van dunne groentjes: wortel, champignon, courgette,…
  • sesamzaad
  • olijfolie
  • chiazaadjes

 

Bereidingswijze:
1. Was de zoete aardappel en snij deze in dunne schijfjes. Leg deze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en kruiden. Zet 20 minuten in een oven van 200 graden.

2. Snij in tussentijd de tomaat, wortel en courgette. Gebruik voor de wortel en courgette eventueel een spiraalsnijder.

3. Wok de wortel, courgette en champignons in wat olijfolie. Bak ook de kruidige falafelballetjes.

4.Dresseer het bord door onderaan wat rucola te leggen en verdeel daarover de gebakken groenten, tomaat, falafel balletjes en aardappelchips.

5.Werk af met nog wat extra olijfolie, chiazaad en sesamzaad.

Smakelijk!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid