chocolate nation

Welcome to heaven: Antwerpen verwelkomt het grootste chocolademuseum ter wereld!

Je zou kunnen denken dat onze hoofdstad Brussel de eer had om ‘s werelds grootste chocolademuseum van een thuis te voorzien, en ergens zouden we je dat ook helemaal niet kwalijk nemen. Toch is het een andere grootstad die hiermee aan de haal ging: Antwerpen. De stad van de diamant, mode en vanaf nu dus ook van chocolade. Aan het Astridplein kan jij je vanaf nu helemaal onderdompelen in de belevingswereld van chocolade dankzij het Chocolate Nation museum.

Ja, je hoort het goed: belevingsmuseum. De nadruk ligt hier dus niet op het volgen van een audiofoon die je van alle informatie voorziet, maar wél op jouw eigen beleving. Dankzij de 14 gethematiseerde ruimtes worden alle bezoekers meegenomen in het magische verhaal van Belgische chocolade.

Levensverhaal in 90 minuten

In 60 tot 90 minuten word je overspoeld door het levensverhaal van onze Belgische trots alias chocolade. Jouw reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en gaat verder naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld, je raadt het al, Antwerpen waar in 1831 de allereerste chocoladefabriek van België opende. Om het geheel nog wat spectaculairder te maken toont een reusachtige fantasiemachine hoe Belgische chocolade gemaakt wordt én hoe die fluweelzachte smaak ontstaat.

Als je nog meer overtuiging nodig hebt: je kan doorheen de reis naar hartenlust proeven. Meestal moet je daarvoor wachten tot aan het einde, in Chocolate Nation wordt je honger al meteen vanaf de eerste ruimte gestild. Even later kom je terecht in heuse praline-demonstratie waarbij er – uiteraard – geproefd wordt. De tour wordt beëindigd in wat door alle chocolade liefhebbers als ‘smaakhemel’ zal bestempeld worden.

Smakelijk eerbetoon

Het museum kan je bekijken als een soort eerbetoon aan de vele chocolade-innovaties die in België uitgevonden werden. Iets waar veel mensen geen weet van hebben. Kijk maar naar het wereldbekende ijsje Magnum, vloeibare chocolade, de praline of wat dacht je van de recent ontwikkelde Ruby chocolade – je kent het wel, de van nature roze chocolade – ?

Kort samengevat: Chocolate Nation is meer dan goed gekeurd door Tasting Club. Nu is het enkel aan jou om een oordeel te vellen.

Chocolate Nation, Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen. Tickets en info vind je terug op www.chocolatenation.be. Chocolate Nation is dagelijks geopend van 10.30 uur tot 21.00 uur. De laatste tour begint om 19.30 uur.