Wat zijn alternatieven voor RateBeer?

Veel bierfans zweren bij RateBeer. Het is hun bijbel. Ze baseren hun keuze op de ratings en schrijven zorgvuldig zelf een verslag na elke degustatie. Toch zijn er nog tal van alternatieven beschikbaar en wij van Tasting Club zijn fan van deze zes!

In twee fases heeft AB InBev de ratingwebsite RateBeer opgekocht. Een slag in het gezicht voor veel craftbierfans die hun grootste vijand nu zien binnenwandelen in hun vertrouwde salon. De biergigant laat echter weten de resultaten niet te beïnvloeden en de website neutraal te houden. Of toch voorlopig…

Het is dus zeker interessant om eens rond te kijken naar alternatieven voor RateBeer. Een overzicht:

Untappd – Drink Socially

Dit is sowieso de bekendste tegenhanger van RateBeer. Het platform is iets minder gefocust op het beoordelen van bieren en meer op het sociale aspect. Je volgt mensen en kan van elkaar zien wie wat wanneer drinkt. Bovendien verdien je ook badges met elke nieuwe ontdekking.

Beerhive – Community Beer Tasting & Mobile App

Een Belgisch platform in de lijst! Beerhive focust op de links tussen smaken. Welke bieren horen samen, welke foodpairings werken goed en waarom is dat zo. Het is een slim model om buiten je comfortzone te treden en nieuwe zaken te ontdekken. 

TapHunter: Find your favorite craft beer and beverages

Deze app heft een groot Yelp-gehalte. Je zoekt via GPS naar alle bars en restaurants rond jou en kan hun taplijst bekijken. Ideaal wanneer je in een vreemde stad bent. Ook events zijn opgenomen in het overzicht. Daarnaast bevat de app de typische functies zoals het raten van beer of het volgen van anderen.

Beer – List, Ratings & Reviews

Deze app lijkt héél hard op RateBeer. Opnieuw hou je een dagboek bij van wat je drinkt en kan je ook de nota’s van anderen raadplegen. Met de barcodescanner heb je maar een etiket nodig om alle info digitaal mee te nemen. Het nadeel? De app is enkel beschikbaar voor Android.

Thomas Vanbrabant

Amerikaanse IPA's veroveren de wereld en bedreigen onze monnikenrecepten. Stoutbieren zijn donkerder dan de middeleeuwen ooit waren. Ja, zelfs alcoholvrije recepten worden populair. Iedereen met een badkuip brouwt tegenwoordig bier. Enkel en alleen om jou hier meer over te vertellen heft bierliefhebber Thomas Vanbrabant zo vaak mogelijk het glas en destilleert hij er een rake opinie over.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid