Een oud douanegebouw is misschien niet de eerste plek waar je meteen aan denkt wanneer het gaat over een gloednieuw restaurant. Toch slaagt Fiskeskur er niet alleen in om dit tot een succesformule om te toveren. Het is ook nog eens het allereerste visrestaurant dat ‘t Eilandje in Antwerpen met veel liefde omarmt.

Wanneer je ietwat bekend bent met de Antwerpse resto’s, klinkt de naam Fiskeskur – Deens voor vissershutje –  je ongetwijfeld bekend in de oren. Het is dan ook het kleine broertje van de bekende concepten Fiskebar, Østerbar en Bar Noord. Bezieler Nikolaj Kovdal sloeg samen met Sen Kulanthaivelu de handen in elkaar voor deze nieuwe, unieke hotspot.

© Laura D’Halleweyn

Geen graten in het concept

Zowel Nikolaj als Sen besloten om hun gloednieuwe project zo goed mogelijk rond eenvoud te doen draaien. Zo staat de grote, open keuken met open vuur helemaal centraal. De rocket stove doet niet enkel dienst om brood te bakken, maar zorgt ook voor de verwarming bij de gasten. Daarnaast is de menukaart ook steeds gebaseerd op de vangst van de dag én het aanbod van de lokale boeren.

Het douanegebouw – dat voordien voornamelijk dienst deed als locatie voor hippe feestjes – behoudt in Fiskeskur zoveel mogelijk van zijn eigen authentieke karakter. Nu er betere temperaturen voor de deur staan, kan je naast binnen ook in de verwarmde tent genieten van alles wat deze visresto te bieden heeft. Met het prachtige uitzicht op de haven én aan een betaalbare prijs, hoeven we je niet vertellen dat het puur genieten is.

View this post on Instagram

BBQ oysters | no rules – more fun #fiskeskur

A post shared by fiskeskur (@fiskeskur) on

Fiskeskur – Kattendijkdok-Oostkaai 20b, 2000 Antwerpen.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid