sir anthony van dijck

Voorgeproefd: tijdloos genieten in Sir Anthony Van Dijck

Dacht je dat de combinatie van cultuur opsnuiven, een romantische sfeer en gerechten met die ietwat klassieke toets onmogelijk was in 2019? Geloof het of niet, maar restaurant Sir Anthony Van Dijck heeft het allemaal. In deze niet-zo-alledaagse Antwerpse resto kan jij genieten van de authentieke keuken waar we – als we heel erg eerlijk zijn – allemaal een voorliefde voor hebben.

Welkom in het historische Antwerpen

Sir Anthony Van Dijck kreeg zijn naam en faam dankzij de topkwaliteit van zijn klassieke keuken. Het restaurant bevindt zich ook nog eens op een geweldige locatie. Namelijk in de historische Vlaeykensgang in het oude Antwerpse stadscentrum. Eenmaal je deze gang betreedt, lijkt het net alsof je een stap zet in het verleden. Het pand werd dan ook met veel aandacht voor detail gerestaureerd door de bekende antiquair Axel Vervoordt. We geven het maar even mee.

©Sir Anthony Van Dijck

De start van een lange carrière

Sir Anthony Van Dijck heeft al een rijke geschiedenis. Het is daarom ook niet heel onlogisch dat ze zichzelf tot een vaste waarde hebben gemaakt in Antwerpen. Marc Van Paesbrugghe startte met zijn droom waar een immense passie en voorliefde voor eten aan de basis lagen van het succes. Veertig jaar later groeide hij uit tot topchef die met zijn menu’s steeds ieders hart weet te veroveren.

In 2017 besloot hij om zijn zaak over te geven aan zijn souschef Jöran De Backer, die al 7 jaar in het restaurant meedraaide en steeds opkeek naar Van Paesbrugghe. Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat Van Paesbrugghe de fakkel doorgaf aan een kenner waar de passie van ieder bord afspat.

Marc Van Paesbrugghe en Jöran De Backer. ©Sir Anthony Van Dijck

Wat Tasting Club je verzekert tijdens dit restaurantbezoek? Een uniek diner in een immens prachtige omgeving die jij je vast nog zeer lang zal herinneren. Reserveer alvast een extra stoel voor ons, alsjeblieft!

Sir Anthony Van Dijck, Vlaeykensgang – Oude Koornmarkt 16, 2000 Antwerpen