Voorgeproefd: start 2019 met een detox bij plus.gent!

Zijn er toch een paar overtollige feestkilo’s blijven hangen de laatste maand? Begin 2019 dan met een heuse detox en daarvoor kan een bezoekje aan plus.gent wel handig zijn. Plus staat bekend voor zijn smakelijke salades, koudgeperste sapjes, ontbijt bowls, raw food desserts en nog veel meer. Deze saladbar beschikt over allerlei verse groenten en toppings om een volledig gepersonaliseerde salade op tafel te toveren met jouw eigen favoriete smaken. Iemand zin in een uitstap naar Gent?

Plus.gent is gelegen aan de Ajuinenlei, een mooie locatie vlak aan het water in hartje Gent. Het is nog geen 5 minuten stappen van de bekendste winkelstraat van Gent en op die manier de ideale tussenstop tussen al het shoppen door. Het leek ons een onmogelijke queeste, maar het interieur is al even mooi als de locatie zelf. Door de natuurlijke elementen en prachtig plafond van groen is het plaatje meer dan compleet.

Saladbar of dreams

Tijdens het binnenkomen krijg je meteen een blik op de rijkelijk gevulde saladbar vol met verse groenten, heerlijke spreads, granen, peulvruchten en kruiden. Dit natuurlijk allemaal kraakvers en het liefst zo lokaal mogelijk. Voor iedereen die – net zoals de gezusters Kardashian – houdt van salades is dit echt the saladbar of dreams. Plus beschikt over enkele vaste suggesties die elk seizoen veranderen, maar geen paniek! Je kan ook je eigen salade samenstellen.

De Gentse saladbar werkt met het slowfood-concept: dat betekent dat ze enkel werken met de pure smaak van biologische ingrediënten. Ze werken dus met geen additieven, bewaarmiddelen, tarwe, koemelk of geraffineerde suiker. Wil je dit zelf ondervinden? Proef dan zeker eens van hun rawfood dessertjes want deze zijn echt fantastisch lekker. Buiten heerlijke salades en desserts kan je hier ook terecht voor een healthy breakfast of warme lunch.

Onze ervaring

Plus.gent is zeker een hotspot om aan jouw lijstje toe te voegen. Deze saladbar heeft alles waar een gezonde levensstijl voor staat. Heb je naast de verfrissende smaken van de salades ook nood aan iets zoet? Ook op vlak van desserts kan je hier volledig all out gaan.  Hun coldpressed sapjes geven je een echte health kick en ook hun versgemaakte limonades of golden milk zijn het proberen waard. Zoals het concept het al doet vermoeden zijn hier ook voor de veggies en vegans talrijke keuzes en dat is zeker een groot pluspunt. Allen daarheen!