cocotine

Voorgeproefd: pink food paradise bij Cocotine

Gent is weer een geweldige foodspot rijker en dit helemaal in een roze jasje! Cocotine coffeebar ligt net buiten de binnenstad van Gent en is een pink walhalla voor stoere barbie girls die ook van gezond eten houden. Hun kaart staat vol met heerlijke smoothie bowls, flower drinks en tartines! Reden genoeg voor Tasting Club om eens even binnen te springen. 

 Cocotine ligt buiten het stadscentrum van Gent, op de Muide. Niet meteen een locatie waar je een hippe coffeebar zou verwachten, maar Cocotine is vooruitdenkend en wil graag van deze buurt het nieuwe Gent maken. Daarbij geloven ze erin dat niet iedereen naar ‘ ’t stad’ wilt gaan om een goede koffie te drinken. Daar hebben ze absoluut gelijk in. Deze foodspot is vanaf het Gravensteen makkelijk in 10 minuten te bereiken met tram en bus. Door de unieke sfeer die er hangt, leg je deze afstand ongetwijfeld met plezier af!

Interieur

Cocotine is een concept coffeebar waarbij niet alleen koffie centraal staat, maar ook een fantastisch interieur, gezonde voeding en mooie accessoires.  Het interieur kan je beschrijven als Scandinavian meets pastel colors. Er zijn niet enorm veel zitplaatsen, maar wanneer je binnenkijkt nodigt het gewoon uit om een bezoek te brengen.

Food & drinks

Natuurlijk is bij deze coffeebar de koffie fantastisch. Maar daarnaast hebben ze hier ook heerlijke thee en iced teas op basis van bloemen. De drankenkaart is letterlijk eindeloos wat onze keuzestress alleen maar bevordert. We zijn er dan ook sterk van overtuigd dat je net als ons alles zal willen uitproberen. 

De breakfast bowls – hier ook wel beauty bowls genoemd – zijn naast het feit dat ze immens populair zijn bij Cocotine, ook weer een streling voor het oog. Ook de soja pannenkoeken en de verschillende tartines zijn het proberen meer dan waard.  De beautiness tartine heeft dan ook de prijs gewonnen voor best food concept 2019! 

Bij Cocotine kan je ook heerlijke huisgemaakte granola kopen, prachtige thee melanges met gedroogde bloemen en een beperkt aanbod aan interieur accessoires en boeken. Alle staat mooi uitgestald en eigenares Ebru helpt je graag om de juiste keuze te maken.

Cocotine, Leithstraat 51, 9000 Gent