koffiebar

Voorgeproefd: op de koffie bij Tartoer Vespa bar

Durf jij af en toe wel eens voor een hippe koffie met latte art gaan in plaats van de klassieke zwarte met een wolkje melk? Wordt het al helemaal avontuurlijk wanneer je ook voor een stukje homemade taart gaat? Dan heeft Tasting Club hét perfecte adresje voor jou. Notitieboekje in de aanslag? Komt ie!

Toegegeven, tegenwoordig is er in de grote steden op elke hoek van de straat wel een koffiebar te spotten. Dat we niet warm worden van de zoveelste pastelkleurige inrichting of bars die té hard proberen, maakt van ons een tough audience. Die extra mile waar we naar op zoek waren, vond Tasting Club – letterlijk–  bij Tartoer Vespa bar waar het concept verder reikt dan enkel koffie zetten.

The great wall of Vespa

Bij het binnenkomen waren het buiten de geur van koffie en versgebakken taart vooral de twee Vespa’s die op planken aan de muur staan te pronken die onze aandacht trokken. Jawel, Vespa’s aan de muur. De vintage soort waar menig hipster hart zes tellen van overslaat. Bij iedere blik die we op het interieur werpen, trekt er steeds wel iets opvallends onze aandacht. Je kan het wat vergelijken met voor de eerste keer als kind naar de speelgoedwinkel gaan.

Niet alleen de inrichting doet ons de tijd even vergeten, ook de immens uitgebreide menukaart zorgt ervoor dat er een welgemeende glimlach op het gezicht verschijnt. Als je je momenteel de vraag stelt of je nu wel genoeg tot de cool kids on the block behoort om een bezoekje aan Tartoer te brengen, kunnen we je met de volgende zin geruststellen: er is voor ieder wat wils.

Classics with a twist

Ga je liever voor de klassiekers als chocolademelk, een zwarte koffie of vruchtenthee? Ze serveren het met veel plezier. Vind je jezelf meer terug in de koffie 2.0? Ze toveren je cappuccino met veel plezier om in eentje met haver- of sojamelk! Mag het toch nog ietsje specialer? Ga dan zeker voor de dirty chai latte. Een latte – hoe kon het ook anders –  met chai-kruiden (die meestal gedronken wordt als thee) én extra spices zodat die punch je tijdens deze koude herfstdagen zeker zal kunnen verwarmen.

Op de vraag moet er nog taart zijn? antwoorden we volmondig en luidkeels ja! bij Tartoer. Van vegan appeltaart tot carrot cake waar je nog lang aan zal terugdenken. Heb je toch liever iets hartigs? Iedere dag heb je keuze uit verse soep, (vegetarische) quiche of good old fashioned  boterhammen. Een lege maag zal ongetwijfeld snel gevuld zijn! Heb je na je kopje koffie nog tijd over? Huur dan zeker een van hun Vespa’s en trek de stad in. Mooier kan een dag niet worden, toch?

Tartoer Vespa Bar – Korte Koepoortstraat 2, 2000 Antwerpen