Octave

Voorgeproefd: Octave, de zevende hemel van iedere chocoladeliefhebber

Wie dacht dat Antwerpen niet nóg beter kon worden na de komst van het grootste chocolade museum van België, had het even goed mis! Chocolate Nation heeft er een restaurant genaamd Octave bij. Het moet gezegd worden: Tasting Club is alvast grote fan.

Sinds kort is Antwerpen weer een monument rijker. De droom van iedere chocoladeliefhebber staat vanaf nu te pronken aan het Koningin Astridplein in Antwerpen. Indien je ongelooflijk dol bent op chocolade, maken we jouw dag met plezier even beter. Klaar voor? Komt ie!

Heaven is… a place full of chocolate

Octave is het restaurant dat deel uitmaakt van Chocolate Nation. Wij noemen het op de redactie al eens graag de chocolade hemel op aarde. Maar het staat ook bekend als een immens chocolademuseum. Gelegen in het hartje van Antwerpen, op 5 minuutjes van het centraal station, maakt het allemaal net dat tikkeltje bereikbaarder voor iedereen én dat treinticket meer dan waard!

De naam ‘Octave’ is afkomstig van de birth giver van chocolade; Octaaf Callebaut. De gerechten gemaakt door Executive Chef Thomas Van de Weyer en master Chocolatier Patrick Aubrion kan je elke dag uitgebreid proeven onder het toeziende oog van Octaaf en zijn vrouw Juliette die aan de muur staan te pronken.

© Chocolate Nation

Anything is good if it’s made out of chocolate

Bij Octave kan je terecht voor een pure Belgische keuken waarbij ze elk gerecht klaarmaken met verse seizoens- en verloren groenten. Zo kan je ‘s middags genieten van een heerlijke lunch. ‘s Avonds kan je dan weer wegdromen bij een heerlijk diner met vrienden. Uiteraard kan je de hele dag door genieten van een o-ver-heer-lijk dessert overgoten met onze Belgische trots, aka chocolade. Op de menukaart vind je desserts terug die gaan van een brownie en een chocoladetaart tot een Vacherin en een dessert genaamd ‘le petit chocolatier’. Wij bij Tasting Club bestellen alvast een verrukkelijke Dulce de Leche.

We kunnen het interieur niet beter beschrijven als een gezellige ruimte – waar de zetels uit velour meteen opvallen – waarin je kan ontspannen en genieten van je eten. De accent tinten, bestaande uit roze en blauw, geven het geheel een luxueuze toets. Het perfecte interieur om jouw sociale media mee te pimpen. Indien je het liever iets intiemers hebt, kan je ook dineren met een uniek zicht op de mooiste chocolade kluis ter wereld. Kort samengevat: meer dan de moeite waard!

Octave, Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen.