Voor een heus mexican feast hoef je al een tijdje geen vliegtuigticket meer naar Zuid-Amerika te boeken. Taco’s hebben tegenwoordig een ereplek gekregen als het op hipster food aankomt, waardoor je in iedere stad wel een taqueria – want zo heet het dan in een fancy woord – of vier kan spotten. Tasting Club bracht een bezoekje aan wat volgens ons hét ultieme Mexico in Antwerpen sterk weet te vertegenwoordigen: welkom bij Tranquilo. 

Al bij het binnenkomen kan je de Mexicaanse invloeden niet ontwijken: van felgekleurde banken, muren tot zelfs de bar en het plafond. De opzwepende muziek die door de geluidsboxen weergalmt, doet je heel even vergeten dat je je nog steeds in Antwerpen bevindt. Groot is het pand niet, waardoor de charme van het interieur nog eens extra tot zijn recht komt. Met hongerige magen wordt er met veel plezier plaatsgenomen op de kleurrijke bank.

Kiezen is verliezen

Dat de menukaart niet immens uitgebreid is, maakt het de eeuwige twijfelaars makkelijk om een keuze te maken. Nu ja, we moeten er eerlijk in zijn: ook wij vonden het nog steeds een hartverscheurende keuze tussen de vier verschillende taco’s en quesidilla’s. Of zouden we toch eerder voor de loaded nacho’s gaan? Wanneer je tijdens jouw bezoek met dezelfde levensvragen verveeld zit, dan kan je voor het sharing menu gaan waar je van alles op het menu kan proeven. Van een stevige win-win gesproken!

Hongerige magen moeten gestild worden, maar dorst moet zeker en vast ook gelest worden. Gelukkig is Tranquilo ook daar op voorzien. Zo kan je genieten van een Mexicaans biertje – want wat zijn taco’s zonder Desperados of Corona? –, maar ook hun eigenste cocktails hoeven niet onder te doen. Maar dat kan ook moeilijk wanneer we het hebben over Margarita’s. Tip van de dag: wanneer je op woensdag mexican cravings hebt, kan je voor €3 naar hartenlust frozen, slushed of classic Margarita’s drinken. We geven het maar mee natuurlijk.

Taco ’bout a party

Of Tranquilo vooral bij de youngsters van dienst aan populariteit wint? Het kan, maar niet enkel twintigers zijn te spotten in de hippe tent. Hoe exotisch het Zuid-Amerikaanse menu ook klinkt, nieuwsgierigheid wekt het alleszins bij iedereen op. Als we dan toch een minpuntje moeten noteren – met spijt in het hart –, zal het zijn dat je pas vanaf 8 personen kan reserveren. Maar geloof ons, je zal snel je vriendenclubje hebben opgetrommeld voor een uitje naar het verre Mexico… in Antwerpen! Geniet van de laatste zonnestralen op het terras met een taco in de hand of ga voor de full menu. Eén ding is zeker: die Mexican wave zit er sowieso aan te komen, sombrero of geen sombrero!

Tranquilo, Dageraadplaats 21 2018 Antwerpen

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid