Label 5

Voorgeproefd: met LABEL 5 de wereld rond

Tasting Club ging deze week op wereldreis. Nu ja, het waren vooral onze smaakpapillen die naar verschillende bestemmingen trokken. Plaats van vertrek? Het LABEL 5 ‘The Power of 5 World Tour’-event waar de rode draad van de avond het voorstellen van hun pretty tasty én limited edition flessen Whiskey was. Maar een hip en trendy event zou zijn naam niet waardig zijn als het niet in de vorm van een cocktail – of vijf – kwam. Shaken, not stirred please!

Vijf verschillende cocktail booths, een rooftop bar mét uitzicht op de stad Gent, opzwepende muziek waarvan alle hippe vogels van 2018 de lyrics zonder aarzelen kunnen meezingen én een live street art artist die de scene van een hele exclusieve underground sfeer voorziet. We bestempelen voorgaande opsomming als de ingrediënten die de avond zo’n succes maakte.

Fun fact: de vijf verschillende cocktails werden gebaseerd op de vijf landen waar LABEL 5 telkens een street artist aan het werk zette. Hun masterpieces werden op hun beurt gebruikt om de limited edition flessen van extra fun te voorzien. Wedden dat je ze allemaal in huis wil hebben?

Best of Brussels

Hoe het nu zit met die wereldreis horen we je denken? De verschillende cocktail booths waar je jezelf kon voorzien van een yummie LABEL 5 Whiskey geïnspireerd drankje waren elk gebaseerd op een funky town van onze aardbol. Zo kon je rustig beginnen in België waar je de Boulevardier Brussel – oftewel een cocktail met appel jenever, citroen verbena, LABEL 5 en afgewerkt met bolletjes Belgische chocolade – kon proberen. De zoete en frisse elementen gingen hand in hand met de stevige punch die je krijgt van de whiskey. Een voltreffer, maar hoe kon het ook anders wanneer iets van eigen kweek is?

Good old fashioned London calling

De volgende bestemming brengt ons naar de stad van de punk, fish & chips en de Big Ben. Vol ongeduld was het wachten op de Old Fashioned London. Afgewerkt met een theebuiltje – we zitten nu eenmaal in het walhalla van de afternoon tea –, gedroogde roosjes en a pinch of sugar was de succesformule die deze cocktail net dat tikkeltje meer gaf. Reispas in de aanslag en snel naar de volgende wereldstad!

And a Smash of Beirut

Ooit al eens in Libanon geweest? Dan is de kans groot dat je de hoofdstad Beirut een bezoekje bracht. Om deze pracht van een stad extra in de verf – of graffiti in dit geval – te zetten, kreeg deze Smash of Beirut blaadjes munt, wat friszure limoen én die overheerlijke Libanese kruiden als toppings. Als je nog twijfelde om effectief een reisje te boeken naar deze stad zal je na deze cocktail ongetwijfeld dubbel en dik overtuigd zijn!

Allen naar Mexico

Vanuit ons gekende Europa gaan we voor de volgende drinks wat internationaler. Niet alleen werd er dit jaar onze niet-zo heilige priester ontmaskerd tijdens het televisieprogramma De Mol, ze maken er ook nog eens verdraaid smakelijke cocktails. De Mule Mexico City ziet er dankzij de aanwezigheid van een volledige chilipeper dan wel uit voor de dare devils onder ons, laat je er zeker niet door afschrikken. De peper geeft je drankje net die extra spice waardoor je je helemaal in Zuid-Amerika waant.

Takeaway Chinese drinks

Even genoeg van die warme temperaturen? Dan zakken we vliegensvlug af naar Hong Kong. Waar je normaal gezien je takeaway Chinese food uit eet – je weet wel, die hippe kartonnen doosjes waar ze in alle Amerikaanse films hun gebroken hart mee proberen te lijmen – krijg je nu je Sour Hong Kong geserveerd. Met twee zwarte rietjes die de chopsticks vervangen, slurp jij je weg door de Chinese straten. Wedden dat jij even weg bent van deze cocktail met LABEL5, eiwit, citroen en suiker dan wij bij Tasting Club?