Voorgeproefd: la bella ristorante Marina

Met de trein naar Oostende mag dan een vervelende oorwurm zijn van het begin van Jelle Cleymans zijn carrière, je kan het ook koppelen aan een heerlijk diner bij ristorante Marina. Italiaans op z’n best, zo kunnen we het levenswerk van vader en dochter Acquaro het best omschrijven. In maart verhuisde Marina naar Oosteroever. De ideale gelegenheid om nog eens langs te gaan. Benvenuti a tutti!  

Restaurant Marina is al 45 jaar een vaste waarde in onze ‘Koningin der badsteden’, Oostende. Domenico Acquaro, Italiaans van origine, opende het restaurant way back in 1973. Hij liet de plaatselijke inwoners eindelijk kennismaken met de echte, heerlijke Italiaanse keuken. Tegenwoordig staat dochterlief Vida haar vrouwtje aan het hoofd van Marina.

 

Gerecht bij restaurant Marina.
©Nick Decombel

 

Mangiare, mangiare

Pizza, pasta en gelato, drie dingen waar wij meteen aan denken bij de Italiaanse keuken. We zitten er niet ver af als we de menukaart bij Marina openslaan. Uiteraard mag het daar wel heel wat chiquer zijn. Onze favorieten op de kaart: risotto met Oostendse grijze garnalen, lamskroon ‘Iberico’ met een korst van pistache en uiteraard de heerlijke tiramisu om af te sluiten.

Naast alle Italiaanse gerechten, kan ook de uitgebreide, indrukwekkende wijnkaart ons ten volle bekoren. In 2003 werd Marina zelfs bekroond met de titel “ristorante Italiano”. Het kwaliteitslabel wordt rechtstreeks door de Italiaanse overheid uitgereikt aan restaurants die de Italiaanse culinaire traditie in ere houden.

Interieur in restaurant Marina.

Bellisima

In maart vond het restaurant zijn nieuwe thuis op Oosteroever. Dankzij het grote terras kan je van de gerechten genieten in het zonnetje en vooral met de neus in de gezonde zeelucht. Ook het interieur binnen mag er zéker wel zijn. Marmer, warm hout, velvet in pastelkleuren én een open keuken. I mean… wij voelen de vele picture perfect Instagramposts al komen.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid