JAM

Voorgeproefd: JAM, de Bornemse hotspot voor koffielovers

Koffiebars schieten de laatste jaren echt als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen in de grote steden, maar ook de kleinere dorpen zijn gezwicht voor de hippe latte arts en Instagramable cappuccino’s. De gemeente Bornem – je kent het ongetwijfeld door de befaamde Dodentocht waar menig avonturier 100km in de benen heeft bij aankomst – kon de koffiekoorts niet langer onderdrukken. De hotspot kreeg de naam JAM mee. In deze koffiebar kan je terecht voor heerlijke koffies, maar ook voor een lekker ontbijt. Tasting Club geeft zijn ongezouten mening over de ligging, het interieur, de bediening en natuurlijk het eten. 

JAM ligt vlak in de winkelstraat van Bornem wat qua bereikbaarheid stevig kan tellen. Indien je nu al een kleine paniekaanval krijgt over het feit dat het ‘toch niet weer het zoveelste cliché terrasjes plekje is’, kunnen we je geruststellen. De koffiebar ligt niet gelijk met het asfalt, maar net een verdieping lager waardoor je dus eerst de trap moet trotseren vooraleer je op het verwarmde terras terechtkomt. Alvast extra hipsterpunten erbij denken wij dan!

Eyecatchers en overslaande harten

Als we de inrichting even onder de loep nemen, zijn we er zeker van dat menig interieurjunkies’ hartjes een tel of vijftig zal overslaan. JAM zorgde voor de perfecte mix tussen een industriële look met vintage elementen. Dat ze niet voor de standaard indeling zijn gegaan – denk aan tafeltjes met vier stoelen of eens eentje met twee – , wordt extra benadrukt door de hoeken die ingepalmd worden door gezellige zetels waar je maar wat graag in ploft in combinatie met kleinere tafels. Maar de eyecatcher van dienst is toch wel de spectaculaire bar. Afgewerkt met verschillende structuren van hout en daardoor dus ook hét centrale pronkstuk van deze zaak.

Innovatie om te delen

De koffiebar blinkt uit in veel facetten, maar vriendelijkheid zal toch wel de grootste zijn. De barista’s begroeten je met een lach en ook de bediening verloopt net zo soepeltjes als de lachspieren van het personeel. Zonder enige vorm van forceren of gemaaktheid wel te verstaan. Wat deze Bornemse hotspot eens zo aantrekkelijk maakt zijn de suggesties die steeds vol innovatieve lekkernijen staan. We geven graag een voorbeeld ter illustratie: een Zweeds ontbijt met yoghurt bowl in combinatie met American pancakes om te delen. Toch ook fan van een hippe lunch? JAM geeft elke eter wat wils met steeds een schitterend totaalbeeld. Zorg er dus zeker voor dat je smartphone voldoende opgeladen is om dé ultieme foodie foto te maken!

JAM, Boomstraat 78/003 2880 Bornem