Met het goede weer dat ons voorgeschoteld wordt, krijgen we ook weer te maken met blote benen die al maanden geen zonlicht kregen, de dagen die langer lijken te duren én de geur van houtskolen die in iedere woonwijk concurrerend te bespeuren valt. Ben jij wel te vinden voor een barbecue op tijd en stond én ga je daarnaast al eens graag uit eten? Welkom bij Elckerlijc!

Met zijn 25 jaar ervaring op zak kan je wel stellen dat restaurant Elckerlijc een master is in zijn vak. In het grill-restaurant kan je terecht voor maar liefst meer dan – hou je even heel goed vast – 20 soorten runderrassen. Wanneer je als bourgondiër door het dagelijkse leven gaat, weet je dus waar naartoe. Op de uitgebreide menukaart vind je rundersoorten terug met namen die gaan van Capricho De Oro en Flaminio tot Blonde D’aquitaine en Wagyu. Als momenteel nog niet van je stoel bent gevallen, raden we je dat toch even aan. Kwestie van een statement te maken.

©Elckerlijc

Grill it all the way

Naast al het rundvlees kan je er ook terecht voor een stuk lam of varken. Meer nog, indien je helemaal begaan bent met dierenleed – als in dieren die zich op het land begeven –, is er ook de keuze tussen vis of schaaldieren. Ook de ultrahippe vegan kan hier terecht voor een keuze aan zijn geliefde groenten.

Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Net wat Elckerlijc ongetwijfeld dacht met de keuze om hun groenten, fruit en vlees zelf te kweken. Indien je jouw verorberde maaltijd sneller wil doen verteren, kan je hier ook terecht voor een uitgestippelde wandeling. Hier spot je op te gekke dingen als Gallowayrunderen. Geen paniek, deze vind je niet terug op je bord. Dat zou ons ook te luguber voor woorden zijn.

Elckerlijck eten.
©Elckerlijc

All you need is BBQ en wat entertainment

Ben je na je restaurantbezoek helemaal overweldigd en wil je zelf ook zo goed kunnen grillen als de beste? Dat kan, hoera! Tijdens een workshop BBQ krijg je tips & tricks van de master himself over hoe je het best moet grillen. Daarnaast krijg je een rondleiding in de Elckerlijc Farm, de plaats waar ze zelf hun groenten en fruit kweken.

Elckerlijc, Kraailokerkweg 17, 9990 Maldegem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid