Bij de Tasting Club gaan we al eens graag uit eten, en dat doen we graag goed. Dus niet het zoveelste sushirestaurant om de hoek of een snelle pasta, wél dat ene restaurant dat net een tikje specialer is. Deze week op het menu: Standard. Het walhalla voor zuurdesempizza’s.

’t Groen Kwartier in Antwerpen zou perfect voor een doolhof kunnen doorgaan. Wie de PAKT-site (waar Standard zich bevindt) tracht te lokaliseren, botst regelmatig op hongerige zielen die al dagen of zelfs weken ronddolen, en die vruchteloos in de weer zijn met kaart en kompas. Na de zoveelste ‘Waar zit ik nu?’ en ‘Dit heb ik toch al een paar keer gezien?’, vonden we gelukkig het verlossende kasseibaantje.

Sfeer en gezelligheid

Een mix van lounge- en jazzmuziek overstemt de knorrende magen, de PAKT-site zou zo uit de wildste dromen van een überhipster kunnen komen. Geen wonder dat de hipsten der Antwerpenaren er van de zuurdesempizza’s komen proeven, maar niet zonder er eerst een Instagram-foto van te maken. We schuiven onze benen onder de lange houten picknicktafels en wachten in het gezelschap van enkele vrienden en een fris rosé wijntje vol ongeduld op onze pizza’s. Jawel, meervoud, onder het motto: sharing is caring. Bij eten ligt dat soms iets gevoeliger, maar voor vrienden kom je al eens sneller uit je comfortzone.

De vangst van de dag

Niet veel later kwam de verlossing in de vorm van drie grote metalen borden. De buit: een pizza burrata, eentje met parmaham en de pizza special of the day met ham en champignons. Die laatste is misschien niet de creatiefste in het gezelschap, maar hoeft zeker niet onder te doen. De vraag die ongetwijfeld al een tijdje opspeelt: zuurdesempizza, que? Naar verluidt is zuurdesemdeeg lichter verteerbaar en bevat het minder glucose waardoor de kans kleiner is dat je na een dinertje met angst op de weegschaal hoeft te gaan staan.

De punten van de jury

De aangename crust met een perfecte dikte, de smaak van verse bio groenten – vers geteeld in de moestuin op het dak, de heerlijke sfeer en het klinken van glazen: Standard is een ervaring op zichzelf. Dat ook de tijd een eigen leven leidde, was duidelijk na een blik op de klok. Kort samengevat: voor als het eens wat anders mag zijn dan de — komt ie! — standaardpizza: je weet waar naartoe!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid