de serre

Voorgeproefd: De Serre, de hotspot voor de über millennial

De Serre: een ontbijt- en lunchzaak die zich bevindt in de Lange Gasthuisstraat – vlakbij het gezellige Mechelseplein – in hartje Antwerpen. Zo zijn er veel denk je? Maar wist je dat je hier ook nog eens zicht hebt op een immens sympathiek binnenplein én de prachtige Antwerpse Botanische Tuin? De naam van deze super hippe en al even gezellige bar is dankzij de keuze van hun locatie dus niet zo heel moeilijk te begrijpen. Tasting Club geeft zijn – niet zo bescheiden – mening over deze prachtige zaak die ongetwijfeld heel snel op jouw lijst van hotspots zal belanden! Adem in en… hier komt ie! 

Zullen we jou al even doen wegdromen met het interieur? Denk dan aan indrukwekkende, hoge plafonds en grote ramen die het pand bijna monumentaal maken. We beschrijven deze graag als het soort zaak waar je vaak tijdens een citytrip in terechtkomt en iedereen  aanraadt.

De leuke hangplanten, muren die bedekt zijn met mos, natuurlijke materialen en afgebeelde insecten zorgen voor een stevige Pinterest-vibe in het interieur. De prachtige vissengraatvloer en de rieten stoelen geven de ruimte dan weer een warme touch. Wie graag al eens foto’s maakt van de plaatsen waar hij of zij zich bevindt, kan hier het hartje stevig ophalen.

Een menukaart vol (guilty) pleasures

Wat er op de menukaart te spotten valt? Zowel gezonde gerechten die caloriearm zijn als de ultieme guilty pleasures. In welke mood jij je op het moment van jouw bezoek dus ook bevindt, je vindt sowieso iets om je tanden in te zetten. Zo heb je een ruime keuze tussen: gezonde salades, soep, broodjes en ook warme gerechten. De Serre werkt steeds met verse streek- en seizoensgebonden producten. Niet alleen om een gezonde stempel op hun gerechten te drukken, maar ook om het ecologische aspect te bewaren.

De Serre uit zijn veelzijdigheid niet enkel in hun kaart, maar ook in het heuse horecalab. Jawel, een lab. Daar wordt er continu geëxperimenteerd met nieuwe software en apps voor aan de tafels of aan de bar. Als je dit al next-level innovatief vond, hou je dan maar vast voor het feit dat hun concept rond ‘self-service’ draait.

Via de Tsjing-app bestel je én kan je de menukaart met specifieke ingrediënten bekijken. Betalen doe je achteraf via een automaat. Niet enkel voor de klanten wordt alles digitaal, zelfs de koelkast in het restaurant geeft een seintje aan de leverancier wanneer het ingrediënt bijna op is! Zei er iemand hallo, digitale tijdperk?

Voor alles een oplossing

Ben je door vorige opsommingen al helemaal overtuigd om een bezoekje te brengen aan De Serre? Wacht nog even, want er komt nog meer! Het – toch wel stevig – veelzijdige concept doet ook dienst als event locatie. Wanneer je in de nabije toekomst een recepten, trouwfeest, workshop of productlaunch wil organiseren, kan je terecht in de grootste ruimte van het pand die gelegen is in de gezellige binnentuin.

Valt het op dat we fan zijn?

De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31, 2000 Antwerpen. Van dinsdag t.e.m. vrijdag geopend van 12u tot 17u.