Ice cream.

Voorgeproefd: de 5 beste ijssalons

Het is eindelijk weer zover! Frank en Sabine beloven ons temperaturen boven de 20 graden. De zomer is officieel in aantocht, dus dan kunnen we maar beter goed voorbereid zijn. Waar kan je het best mee afkoelen? Juist, ja, ijsjes! Tasting Club ging met veel plezier eens voorproeven en lijstte de 5 lekkerste ijssalons. Get that ice cream in my belly!

 

1. Talamini – Gent

Gent heeft enorm veel pareltjes van ijsshops. Een van onze favorieten is ongetwijfeld Talamini. Niet alleen de mooie potjes verdienen een eervolle vermelding, maar vooral ook de heerlijke smaken. Confisserie Larmuseau maakte ondere andere van hun cuberdons een ambachtelijk ijs. HEERLIJK! Maar het aller allerbeste aan Talamini is toch dat je het ijs gewoon online kan bestellen. I mean… Could it BE more amazing?

 

2. nICE! – Huldenberg, Mechelen, Overijse

Als je nog nooit een nICE! ijsje geproefd hebt, dan moeten we daar dringend verandering in brengen. Bij nICE! vind je alle smaken waar je ooit van gedroomd hebt. Zo hebben ze ijs van Manon, jawel van die heerlijke witte pralines, bokkenpootjes, cheesecake, Pims, Kinder Bueno en nog veel meer. nICE! heeft maar liefst 3 verkooppunten én je kan ook online bestellen. Heaven is definitely a place on earth!

 

 

 

3. Cremerie Germaine – Antwerpen

Een ijssalon dat ZEKER niet mocht ontbreken in ons lijstje is Cremerie Germaine. Keer op keer verrast chef Jan Vandewiele met unieke creaties. Zo stelde hij op Antwerpen Proeft zijn BBQ smoked chocolade gelato voor. Damn tasty! Maar het beste aan Cremerie Germaine blijft toch de gelato cocktail: artisanale ijs drijvend op een heerlijke cocktail. Dat in combinatie met de prachtige omgeving van het MAS. Je kan een zomeravond niet beter afsluiten.

 

 

4. De Zoete Zonde – Roeselare

Voor dit ijssalon zakten we met veel plezier af naar het diepe West-Vlaanderen. De Zoete Zonde staat in Roeselare en omstreken bekend als het beste ijssalon. Dat kunnen we alleen maar beamen. De traditionele smaken katapulteren je zo terug naar de kindertijd. Vooral de banaan was voor ons een TOPPER! Het enige wat je er wel moet bijnemen zijn de lange wachtrijen. Maar eens je jouw ijsje hebt, ben je het wachten meteen vergeten en is het eens zo genieten.

 

5. Glacier Gaston – Brussel

“Ten points for Gaston!”, zou Lefou zingen in ‘Belle en het Beest’. In het geval van Glacier Gaston in Brussel kunnen we Lefou alleen maar groot gelijk geven. De smaken zijn seizoensgebonden, aangezien alles vers wordt gemaakt. Dat zorgt af en toe ook voor heel verrassende smaken. Zo kan je er lavendel ijs proeven of genieten van een ijsje met tomaat en basilicum. Liever de gewone vanille of chocolade? Dat serveert Glacier Gaston uiteraard ook!