Voorgeproefd: Antwerpen verwelkomt allereerste avocadobar aka AKUAKATE

Avocado’s zijn hot. Dat waren ze een jaar geleden al en we hebben zo’n donkergroen vermoeden dat de hype nog even zal blijven aanhouden. Wie daar ook zo zeker van is, zijn onderneemster Sarah Tondeur en Stijn Hillebrant – je kent hem vast dankzij zijn kapsalon Costa del Kapsalon in hartje Antwerpen –. Zij openden begin deze maand hun allereerste avocadobar en doopten het AKUAKATE.

AKUAKATE is niet alleen een primeur voor Stijn en Sarah, maar ook eentje voor de stad Antwerpen. Zo is het de allereerste volbloed avocadobar van de stad. Maar AKUAKATE is veel meer dan het woord ‘bar’ doet uitschijnen. In deze authentieke, Antwerpse cantina vind je een menukaart volledig gewijd aan gezonde gerechten met een – hoe kon het ook anders – stevige Mexicaanse twist.

Vruchtbare trip naar Mexico

Waarom de Antwerpse bevolking zo lang op hun – letterlijke – honger moest wachten, is niemand duidelijk. Het was wel dankzij de trip van Stijn en Sarah op Mexicaanse bodem die ervoor zorgde dat er verandering in de situatie werd gebracht. De smaken, geuren en kleuren van Centraal- en Zuid-Amerika spatten letterlijk van de menukaart af.

 

Het belangrijkste punt voor Stijn en Sarah? Dat echt iedereen er voor de volle 100% van kan genieten. Denk maar aan veganisten, veggies en personen met voedselintoleranties. Zo vind je in AKUAKATE een groot aantal vegan, gluten- en lactosevrije opties terug.

Wat?

Ben je momenteel razend benieuwd naar wat er geserveerd wordt? Dan lichten we graag al even een tipje van de sluier: zo kan je bij AKUAKATE terecht voor pro-biotische en huisgemaakte kokosyoghurt, cornbread French toast en Venezolaanse arepa’s, een soort boordje op basis van maïs.

Kortom: ben je nog op zoek naar een nieuwe hotspot in de Antwerpse grootstad? Je weet waar je moet zijn!

AKUAKATE, Ernest van Dijckkaai 19, 2000 Antwerpen.