Vijf redenen waarom Faustino I Gran Reserva wereldwijd zo iconisch is

We moeten ‘m vast niet meer introduceren: de Faustino I Gran Reserva is zo’n beetje lo mejor de lo mejor van de Spaanse Gran Reserva’s. Zelf zijn we sowieso al fan van alle heerlijke Faustino-wijnen (dat kon je hier al lezen), maar de Gran Reserva, die verdient zijn eigen artikel. Maak je klaar voor vijf redenen die je helemaal overtuigen van deze exquisiete wijn. ¡Vamos!

1. Wereldwijd de n°1 Gran Reserva uit Rioja

Faustino I Gran Reserva is wereldberoemd. Letterlijk. In meer dan 120 landen kan je genieten van deze vermaarde rode wijn. Nog indrukwekkender is het feit dat een derde van alle Gran Reserva’s uit de Riojastreek trots het Faustino I Gran Reserva-label draagt. En als je ‘m proeft, begrijp je meteen waarom!

2. Geen mythische jaargang? Geen Faustino I Gran Reserva

Waarom die Gran Reserva van Faustino dan zo uitzonderlijk smaakt? Easy: omdat het wijnhuis ‘m alleen maar produceert in uitzonderlijke vintages. Wat daarbij essentieel is, is de zon. Alleen met de nodige zonnestralen krijgen druiven de kans om zich te ontwikkelen tot iconische wijnen. Kortom: alleen het beste is goed genoeg voor Faustino I Gran Reserva. Daarom zijn er nog maar 14 vintages uitgebracht in de 55 jaar dat deze vermaarde Gran Reserva bestaat.

3. Ugly or not? De betonlook heeft alvast een heel goede reden

Meningen zijn verdeeld over het beauty-gehalte van deze wijn, maar de betonlook van de Faustino I Gran Reserva bottles is there for a reason. De opvallende fles beschermt namelijk tegen het licht. Geen nood om je Gran Reserva te verstoppen in een donkere wijnkelder, dus! (al moet-ie inderdaad wel kunnen blenden met je interieur)

4. Rembrandt: al 60 jaar dé eyecatcher

Speciale fles: check. Oubollig portret op het label: dubbelcheck. En dat op een okergele achtergrond. Wauw. Eén ding staat vast: het portret van Rembrandt siert al bijna 60 jaar de flessen van Faustino I Gran Reserva. En dat maakt van deze grote meneer een van de meest herkenbare wijnlabels ter wereld. Whether you like it or not.

5.  Gerijpt tot de perfectie

Last but definitely not least: wat de Faustino I Gran Reserva écht onweerstaanbaar maakt, is de aging. Zo hebben deze gran reserva’s minstens twee jaar gerijpt op eik én drie jaar in de fles.  Good things clearly come to those who wait…

En dat smaak je. Faustino Gran Reserva I is granaatrood in je glas en fluweel in je mond. Daar zorgen de Tempranillo-, Graciano- en Mazuelodruiven voor. Het heerlijke aroma met nuances van ongebrande koffie, gitzwart fruit, vanille en specerijen doen je alleen maar verlangen naar de volgende slok. Deze gran reserva in één woord? Magisch. Zeker bij rood vlees of vette vis. 

Hebben we je kunnen overtuigen? Probeer dan nu zelf deze elegante wijn en geef ons hélemaal gelijk. Je vindt ‘m gewoon in de Delhaize!