Wist je dat je lege koffiecapsules van Nespresso niet op de afvalberg hoeven te belanden? Het Zwitserse koffiemerk doet heel wat moeite om de capsules in te zamelen en te hergebruiken. Om dat in de inkt te zetten, brengt het vandaag een pen op de markt, gemaakt van gerecycleerde capsules. Die kan je dan weer gebruiken om op je boodschappenlijstje te noteren dat je dringend nood hebt aan… nieuwe koffiecapsules.

 Op deze 17de mei, de internationale dag van de recyclage, komt Nespresso met een speciaal gadget op de proppen. Samen met het iconische Zwitserse schrijfwarenmerk Caran d’Ache maakt het een limited edition van de al even iconische 849-pen, volledig gemaakt van gerecycleerde capsules.

In België en Luxemburg zijn er vandaag al ongeveer 1000 inzamelpunten waar je met je lege capsules terechtkan. Ongeveer 25 procent van alle capsules raakt zo na gebruik terug bij Nespresso. Maar dat wil het bedrijf nog wat verhogen. De capsules zijn immers gemaakt van aluminium, en dat kan eindeloos gerecycled worden. In principe kan je van de pen dus ook weer een koffiecapsule maken. Maar da’s misschien wat zonde voor een hebbeding van 38 euro. 

Koffieplant cadeau

Wie vandaag lege capsules binnenbrengt bij een Nespresso Boutique, maakt trouwens kans op een cadeautje. In elke Boutique staat er voor de eerste 50 bezoekers met een volle recyclagezak een gratis koffieplantje klaar als cadeau. Veel succes als je nog een koffie of 12 te gaan hebt voor je recyclagezak vol is. Superrrrsnel in de winkel raken, mag daarna evenwel geen probleem zijn.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid