We schrijven 2004. De zon schijnt en een Franse zachte bries doet het haar van vier wijnvrienden dansen. Samen kijken ze uit op hun gloednieuwe wijngaard: 2 hectare om hun wijndroom te laten uitkomen. Het resultaat van deze uit de hand gelopen hobby? De zachte en succesvolle wijnen van Les Bardots. Vijftien jaar later zijn ze te proeven in de gezellige wijnbar Pur Sentiment, uitgebaat door de dochter van een van deze wijnvrienden: Yana Geysen. De appel – of de druif? – valt duidelijk niet ver van de boom, en daar moest Tasting Club het fijne van weten!

 

Les Bardots

We zitten in Zuidwest-Frankrijk, op het wijndomein ‘Les Hauts de Riquets’ in Duras. Hier zet de vader van Yana mee zijn schouders onder Les Bardots, en dat op een zeer biodynamische manier. Dat wil zeggen dat ze de bodem gezond houden met de compost die de wijngaard zelf voortbrengt. Geen pesticiden, nada, noppes. Les Bardots is dus niet alleen een witte en een rode maar ook een groene wijn, waar je hier al eerder over kon lezen. (link naar artikel over groene wijn van vorig jaar) https://www.tastingclub.be/na-wit-rood-en-rose-ook-groene-wijn/

 

 

Liefde voor wijn, generatie na generatie

Van la douce France gaan we rechtstreeks naar Sint-Niklaas, waar Yana haar liefde voor wijn combineert met smakelijke tapas in de hotspot Pur Sentiment. Ze is de derde generatie van wijnprofessionals: niet alleen haar vader, maar ook haar grootvader was gebeten door de druif. Ca alors! Ze verwent haar gasten niet alleen met zorgvuldig geselecteerde wijnen, maar combineert ze ook nog eens met de lekkerste Spaanse tapas. Van sappige chutney tot de meest verfijnde Ibericoham – you name it, she’ll serve it!

 

Degusteren kan je leren

Wil je nog iets actiever genieten van wijn? Dan ben je altijd welkom op een van de wijndegustaties of kan je je zelfs inschrijven voor een heuse wijncursus. Wij pakken ons hier nog een heerlijke tapa met meloen en ham en laten ons een laatste keer door Yana verrassen met een heerlijk glaasje vino. ¡Salud!

 

Pur Sentiment, Dr. Verdurmenstraat 9, Sint-Niklaas, do-za van 17h tot 23h.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid