Zit er diep vanbinnen een talentvolle filmmaker in jou verborgen? Dan hebben wij goed nieuws: voor het vierde jaar op rij daagt Nespresso talentvolle filmmakers van over de hele wereld uit om een kortfilm in elkaar te flansen. Alsof dat nog niet straf genoeg is, worden de deelnemers ook uitgedaagd om deze kortfilm in portretformaat te maken. Daarnaast worden de drie beste kandidaten van bij ons gekozen door een Belgische jury. Deze eer is weggelegd voor niemand minder dan Ish Aït Hamou, Filip Claeys en Déborah Gillyns.

We are what we eat

Onder het thema ‘We are what we eat’ daagt Nespresso talentvolle filmmakers uit om te laten zien wat eten voor hen betekent. Net zoals wij bij Tasting Club, zijn er nog tal van andere mensen die een passie hebben voor eten… Want geef maar toe: jij hebt ongetwijfeld mooie herinneringen aan de geur van jouw favoriete gerecht.

Heb jij een passie voor kortfilms of videografie in het algemeen? Dan is de wedstrijd ‘Talents’ ongetwijfeld helemaal jouw ding! ‘Talents’ loopt van 7 februari tot en met 25 maart 2019 en inschrijven doe je hier. Via die link kan je trouwens ook alle creatieve resultaten zien.

Camera statief van Nespresso.
©️ Nespresso

What do you get in return

Indien je nog niet helemaal overtuigd bent om mee te doen: voor elke winnaar is er een geldprijs voorzien waarmee je je kennis kan bijschaven. Maar dat is niet alles. Daarnaast worden de winnaars beloond met een exclusief ticket voor het We-reld-befaamde Filmfestival van Cannes 2019. Hier worden de winnaars officieel bekend gemaakt én worden ze in de bloemetjes gezet op 17 mei 2019. Als dat nog niet overweldigend genoeg is, krijgen ze ook nog eens eens een mentoring tijdens de Semaine de la Critique in Cannes.

Meedoen is belangrijker dan winnen

Het doel van Nespresso? Voornamelijk om filmmakers wereldwijd in de kijker te zetten én hen tegelijkertijd te inspireren om een positieve verandering in de wereld te laten brengen. Om je volledig te overtuigen, zal Nespresso dit jaar voor iedere ingezonden film een nieuwe boom in Colombia planten. Daarmee steunen ze – en jij dus ook – een grootschalig project waarbij Nespresso en PUR-project koffieboeren aanmoedigen om over te stappen op biologische koffie. Meedoen is zoals altijd belangrijker dan winnen, dus waar wacht je nog op?

Meer informatie vind je hier terug. Tasting Club wenst je alvast veel succes toe! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid