Twee Belgische restaurants in top 100 van ‘La Liste’

Twee van ’s werelds beste restaurants bevinden zich in België. Met dat nieuws komt de Franse lijst La Liste naar buiten. De eer gaat naar de Belgische zaken het Hof Van Cleve en Pastorale.

In België zijn we op het vlak van restaurantgidsen vooral vertrouwd met Michelin en Gault&Millau. In Frankrijk hebben ze nog een andere bekende gids: La Liste. Op basis van honderden gidsen en miljoenen online beoordelingen, biedt La Liste een van de beste wereldwijde rangschikkingen. De restaurants op de lijst zijn geselecteerd door zowel scherpzinnige critici en experts als door klanten en journalisten.

Hof Van Cleve en Pastorale aan de top

De twee Belgische zaken die in de top 100 staan zijn het Hof Van Cleve in Kruishoutem op plaats 68 en Pastorale in Reet op plaats 93. Om de beste restaurants van de lijst te ontdekken, moet je al even car- of planepoolen: Sugalabo in Tokyo, Guy Savoy in Parijs, Le Bernardin in New York en Ryugin in Tokyo. Opmerkelijk is wel dat Sugalabo van chef Yosuke Suga niet in de Michelingids staat, terwijl de drie andere toprestaurants drie Michelinsterren hebben. Suga zelf benadrukt dat hij nog niet eens op het toppunt van zijn kunnen is. Daarom opent hij in februari een tweede restaurant in Japan.