Top 7: Deze Bordeaux houdt je chaud

Denk aan feestdagen en je denkt ook aan wijn. Wijn als aperitief, wijn bij het voorgerecht, bij het hoofdgerecht en waarschijnlijk ook afsluiten met een dessertwijn. Wij maakten een lijstje van zeven goede bordeauxwijnen die altijd smaken, van appetizer tot digestief. Bovendien geven deze wijnen je een warme gloed zodat je zeker niet verkleumt van de kou tijdens de koude windermaanden. Kortom: deze Bordeaux houdt je chaud.

 

1. Château Haut Queray, 2015, Bordeaux Supérieur
Je waant je helemaal in het bos: je ruikt vers geplukte bramen, rijpe brosvruchten en viooltjes. De unieke smaak van deze rode wijn vertaalt zich in frisse zuren, gestructureerd en elegant en een afdronk die blijft nazinderen.

 

 

2. Léo de la Gaffelière, 2014, Bordeaux
Deze soepele en fruitige rode wijn drinkt behoorlijk vlot. Je proeft toetsen van blauwe bosbessen, braambessen en peper.

 


3. Le Soutien-Gorge Rouge, 2016, Castillon – Côtes de Bordeaux, Bio
Een explosie van rood fruit in combinatie met een licht geroosterde toets biedt deze biowijn. De verfrissende afdronk maakt deze rode wijn helemaal af.

 

 

4. Château Pindefleurs, 2016, Saint-Emilion
Een verfijnde rode wijn met een aangename zuurtegraad, met extra veel rood fruit. De intense geur is kruidig en neem je meteen waar.

 

 

5. Château Cap d’Or, 2016, Saint-Georges-Saint-Émilion
Je proeft frisse en minerale toetsen van bloemen en frambozen. Deze rode wijn is bijzonder elegant en rond en met deze fles ziet je tafel er meteen feestelijk uit!

 

 

6. Château Langlet, 2016, Graves
De mooie donkerrode, glanzende kleur typeert deze wijn. De smaak van zwart fruit in combinatie met lichte gerookte toetsen blijft je zeker bij.

 


7. Château La Commanderie, 2016, Saint-Estèphe

De geur van frambozen, kruiden, chocolade en fijn eikenhout kenmerken deze rode wijn. De smaak is fris en fruitig, met een aangename afdronk.