bakmix

Taste test: de gloednieuwe ‘No bake’-taartmixen van Dr.Oetker

Tegenwoordig vind je talloze bakmixen om ook als echte baking disaster een pareltje op tafel te toveren. Meestal zijn deze heel simpel en heb je hiervoor maar weinig ingrediënten nodig  – wat vele kitchenzilla’s maar al te graag horen. Dr. Oetker staat hierbij prompt op de eerste plaats met zijn talrijke bakmixen voor cakes, brownies, cupcakes en taart. Nieuw in hun assortiment zijn de ‘no bake’ taarten, waarvoor je dus niet eens een oven nodig hebt. Sounds so easy and yummie dat Tasting Club niet kon wachten om dit uit te proberen!

3 smaken die ons doen watertanden

Deze ‘no bake’-serie heeft 3 smaken voor jou in petto: Stroopwafel-, chocolade- en appel-roomtaart. Dr.Oetker omschrijft het zelf als unieke taarten die je gewoon kan maken met de koelkast in plaats van met de oven. De taarten hebben ongeveer dezelfde werkwijze en moeten na een 20 minuten bereidingstijd nog een 2,5 uur de koelkast in. Ideaal dus als je nog op zoek bent naar iets om je gasten mee te imponeren!

De werkwijze

Wat zou een review zijn zonder zelf een van deze taarten te maken? De No bake stroopwafel mocht de spits afbijten. Op de voorkant van de bakmix staat nog een hele lijst aan ingrediënten die we nodig hebben om deze taart tot een goed einde te brengen.

Buiten de taartenmix hebben we nog 4 stroopwafels, 60 gram boter, 350 ml melk, 50 ml water en 250 ml slagroom nodig. Hiermee moet je dus zeker rekening houden als je aan deze taart begint, want de kans is groot dat je standaard geen stroopwafels en slagroom in huis hebt. We beginnen met het maken van de bodem door de boter te smelten en hieraan de taartbodem mix toe te voegen. Deze mix ruikt heerlijk naar kruidnoten en doet je instant aan de feestdagen denken. Deze moet dan 10 minuten in de koelkast waarna we meteen kunnen beginnen aan de crème voor de taart. Je maakt hem heel makkelijk dankzij de instructies op de doos die je precies uitleggen wat je moet mixen en voor hoelang. Na 10 minuten voegen we de crème ook toe aan de taartvorm en werken we af met stukjes stroopwafel. Easy does the trick!

Taste test

Na een goede 2 uur ongeduldig te wachten voor de koelkast kunnen we eindelijk beginnen aan het leuke deel van elke review: proeven! De taart is goed opgesteven en ziet er heel professioneel uit, wat toch wel indrukwekkend is wanneer je rekening houdt met de tijd die het maar kostte. De crème smaakt sterk naar vanille en de bodem doet denken aan een mengeling van stroopwafel en kruidnoten en past heel goed bij de vanillecrème. Als er geen stukjes stroopwafel op deze taart lagen, zou de link naar de Nederlandse zoetigheid niet meteen gelegd worden. Toch blijft het een lekker en super makkelijk taartje!

Tasting Club approved!