Sterrenmaaltijd voor 3 euro in Gent

Ooit al eens een maaltijd van een sterrenchef gegeten? Dan heb je je waarschijnlijk blauw betaald. Maar maandag 25 november kon je in de Gentse sociale restaurants genieten van een sterrenmaaltijd voor amper drie euro. De topchefs maakten met voedseloverschotten een ware sterrenmaaltijd. Dat de actie een echt succes was kon je zien aan de meterslange wachtrijen. Iedereen wou proeven van de kookkunsten van de verschillende sterrenchefs. 

In de Gentse sociale restaurants kan je elke dag terecht voor een gezonde maaltijd van acht of negen euro. Maar voor wie het financieel moeilijker heeft, zijn er al maaltijden vanaf 3 euro. Speciaal voor de ‘Week van de Pollepel’ schoven nu enkele Gault&Millau-chefs hun kookfornuizen aan de kant om in Gent te gaan koken met voedseloverschotten. Zo gaven ze de kans aan mensen met een beperkt budget om slechts voor drie euro al te kunnen genieten van een lunch op sterrenniveau.

Stormloop

Sterreneten voor een miniprijs, wie wilt dat nu niet? En dat merkten ze ook aan de
Parnassuskerk, daar was immers een heuse stormloop. In de straat was er een meterslange wachtrij van mensen die allemaal hun kans wouden wagen om te proeven van de kookkunsten van Kobe Desramaults. Niet alleen mensen met een laag inkomen liepen warm voor deze actie, ook studenten en tweeverdieners stonden vol ongeduld aan te schuiven.