Spice up your life with Gimber: Pittig, gezond én alcoholvrij

De gemberfans onder jullie springen nu waarschijnlijk al een gat in de lucht. Wij proefden namelijk Gimber voor, een hip, biologisch alternatief voor elke alcoholische drank. Het concentraat zit boordevol gember uit Peru, citroen, kruiden en specerijen die je smaakpapillen doen zingen.

 

In een notendop

Naam: Gimber

Prijsklasse: €13,95 voor een fles van 20 cl, €21,95 voor 50cl en €24,95 voor 70cl

Waar te verkrijgen: Online in de webshop gimber.com of in verschillende handelszaken in België (ook terug te vinden op de website)

Eerste indruk in één zin.

Robuuste, glazen fles, goed voor het milieu en het etiket is veelbelovend.

Hot or not? Wat vind je van de look? Is het een foto waard, of zelfs een heel fotoboek?

De drank is gebotteld in een mooie, sobere glazen fles en geeft een ambachtelijke indruk. Het design is strak en oogt eenvoudig zonder veel franjes. Veder geeft het etiket nog mee 0% alcohol, maar 100% good vibes, heerlijk toch! Ook het logo van een gewonnen prijs prijkt op het etiket. De verwachtingen liggen hoog.

 

Tasty or tasteless? Wat vind je van de smaak? Met wat valt de smaak te vergelijken?

De smaak is pittig, zelfs pikant, maar heeft ook iets zoets. Je proeft duidelijk de gembersmaak, daar moet je wel van houden natuurlijk. De pittige nasmaak blijft nog nazinderen in je mond.

Healthy or fastfood? Hoe gezond is het? Suikers, vitamines etc. aanwezig?

Het is 100% biologisch, wat wil zeggen, dat er geen bewaarmiddelen of andere smaakversterkers zoals suikers aan zijn toegevoegd. Bovendien is het hoofdingrediënt van de drank gember, en dat bevat gingerol, bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Echt wel healthy shmealthy dus!

Adje of watje? Zou je het in een teug leegdrinken? Licht verteerbaar? Dorstlessend?

Omdat je het verdunt met water, wordt het wel veel lichter natuurlijk. Maar het blijft wel pittig, dus het valt aan te raden om er rustig van te drinken en te genieten.

Conclusie

Zou je het opnieuw kopen?

Zeker en vast. Al moeten we je er wel bij vertellen dat je wel fan moet zijn van gember, en van enigszins pittige, pikante dranken.

Waar voor je geld?

Helemaal. Omdat je slechts een paar eetlepels van Gimber per drankje nodig hebt, kom je echt wel enkele maanden toe met de fles.

Zou je het aanraden aan je vrienden?

Sowieso. Het is zelfs het perfecte cadeau om origineel uit de hoek te komen.

Tip

Als je online bestelt is de verzending gratis tijdens COVID-19 lockdown naar: België, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Frankrijk!