Sergio Herman opent nieuw restaurant in Antwerpen

In april opent Sergio Herman zijn derde restaurant in Antwerpen. Le Pristine combineert de Zeeuwse met de Italiaanse keuken.

Na The Jane en het Frites Atelier opent de Nederlandse chef-kok Sergio Herman in april 2020 een derde restaurant in de koekenstad. Le Pristine wordt zowel een café als restaurant en bevindt zich in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen. Wie Antwerpen een beetje kent, weet dat dit in het verlengde van de Korte Gasthuisstraat waar zijn Frites Ateliers is, waar je zijn haute frietjes kan eten. Sergio Herman heeft zich voor het interieur laten inspireren door Franse bistro’s. Vandaar ook de naam ‘Le Pristine’: die voelt wel Frans aan, maar komt eigenlijk van het Engelse ‘pristine’, wat puur en authentiek betekent.

Zeeuwse terroir met Italiaanse flair

De nieuwe zaak van de sterrenchef zocht én vond inspiratie internationaal en legt de focus op lokale producten. Sergio Herman keert daarbij terug naar zijn Zeeuwse roots want die keuken staat centraal – aangevuld met een gezonde portie Italiaanse flair. Wie gehoopt had om de Nederlandse chef-kok zelf aan het werk te zien, is er wel aan voor de moeite. Sergio staat namelijk niet zelf achter het fornuis. De chefs die in de potten gaan roeren, heeft hij zelf aangesteld en hebben ervaring opgedaan in zijn andere restaurants.

 

Lekker zal het dus zeker zijn!