Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar deze wordt vaak verwaarloosd. Vooral op zondag gaan we al eens graag uit de bol wat betreft het ontbijt en daarom is deze fantastische ontbijttaart perfect! Taart? Ja, inderdaad taart als ontbijt. Deze gezonde topper wordt samengesteld met alles wat je standaard yoghurtpotje bevat, maar dan natuurlijk in een leuke taartvorm. Say hello to deze ontbijttopper met granolakorst, vanilleyoghurt en vers fruit!

Wij bij Tasting Club worden instant happy van het woord taart, maar wanneer we dit samenvoegen met ontbijt zorgt dit toch wel voor wat gefronste blikken. Toch is deze ontbijttaart allesbehalve ongezond. Deze taart bestaat uit een heerlijke granola korst die lekker zoet is door de toevoeging van medjoul dadels. De korst is ook volledig glutenvrij en wanneer je deze combineert met plantaardige yoghurt, is dit voor de vegans onder ons ook meteen een feestje in de mond. Het is eens wat anders dan de zondagse koffiekoeken en ons lichaam gaat er heel blij mee zijn!

Recept

Benodigdheden:

 

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • 150 gram medjoul dadels
  • snuifje zeezout
  • 2 eetlepels  gesmolten kokosolie
  • 40 gram noten naar keuze
  • 400 gram yoghurt
  • 2 eetlepels confituur (liefst suikervrij of vers gemaakt)
  • Fruit naar keuze voor de afwerking

Werkwijze:

Doe het amandelmeel, havermout, kaneel, zeezout en noten in een hakmolen en hak deze mooi fijn tot een kruimelig meel. Voeg hierbij de medjouldadels (in stukjes) en de kokosolie. Mix verder tot een mooi geheel. Wanneer het deeg te korrelig is kan je altijd een beetje plantaardige melk toevoegen of je dadels eerst een halfuur laten trekken in lauw water. Wanneer je het deeg samenknijpt tussen je vingers moet het blijven plakken. Doe wat bakpapier in een taartvorm van ongeveer 22 cm en druk het deeg goed aan op de bodem en randen. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Zet de vorm voor 15 minuten in een oven van 180°C en laat daarna afkoelen. Wanneer de taartkorst volledig is afgekoeld strijk je de confituur mooi open op de bodem zodat het vocht van de yoghurt niet in de bodem trekt en je straks nog altijd een goede, knapperige korst hebt. Werk af met wat fruit en eventueel wat chaizaden.

Je kan deze taart na het maken nog maximum 2 dagen bijhouden in de koelkast. Je kan dus maandagochtend nog eens genieten van een heerlijk stukje ontbijttaart.

Enjoy!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid