Perelada flessen.

Recept: frozen Perelada cava met vlierbloesem

Als rasechte foodie ben je ongetwijfeld al vertrouwd met de frosé en frosecco. Daarom vond Tasting Club een nieuw alternatief uit: de frozen cava. In plaats van een rosé wijn of prosecco, zorgt de heerlijke cava brut rosé van het Spaanse wijnhuis Perelada deze zomer voor afkoeling. Het beste? Je kan het drankje heel makkelijk zelf maken. Let the cocktail games begin!

 

Ingrediënten:

  • 1 fles Perelada Cava Brut Rosé
  • 400 ml appelsap
  • 4 el vlierbloesemsiroop
  • 1 halve appel

Rosé Festival Perelada fles.

 

Rosé Festival

Een blend van garnacha, pinot noir en trepat. Hier is de kleur helder zalmroze, in de neus vertoont hij accenten van zacht rood fruit. In de mond is hij toegankelijker dan de Blue Festival, zachtere bubbels ook. Frisse en fruitige toetsen van aardbei en framboos domineren de cava, met op het einde zachte citroenzeste. Fruitig in de afdronk.

Leuk weetje: de rosé cava was de favoriet van Spaans kunstschilder Salvador Dalí. Ja, die van de maskers van de serie Casa De Papel.

 

 

 

Werkwijze:

  • Giet de fles Perelada Cava Brut Rosé in een bakje en vries voor minstens 6 uur in.
  • Haal de bevroren Perelada 5 minuten voor bereiding uit de diepvries.
  • Mix de cava in een blender tot je een soort smoothie krijgt.
  • Voeg de vlierbloesemsiroop en het appelsap toe en haal nog eens door de blender.
  • Verdeel de frozen cava over verschillende glazen.
  • Werk af met ijsblokken en verse schijfjes appel.

 

Tip: je kan de cocktail ook pimpen met infused ice cubes. Geen idee hoe je hieraan begint? Lees dan hier ons artikel en laat je inspireren.

It’s simple as that, enjoy! 

 

Wil je meer info over Mezzacorona? Kom hier meer te weten.