Januari staat bekend als de detox maand, maar betekent dit dat we volmondig ‘nee’ moeten zeggen tegen een dessertje? Absoluut niet! Wij hebben een fantastisch recept gevonden voor een heerlijke taart die zowel lactose-, suiker- als glutenvrij is. Deze taart is volledig raw en vegan, dus bevat het enkel natuurlijke producten en absoluut géén toevoegingen. Bestaat dit dan écht?! YES en het is nog eens klaar in een mum van tijd met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Raw en vegan… allemaal goed en wel, maar waarvoor staat het eigenlijk? Dit betekent dat de ingrediënten enkel van plantaardige oorsprong zijn en bovendien ook niet worden opgewarmd boven de 42°C. Zo’n dieet bestaat dus voornamelijk uit groenten, fruit, zaden en noten. Dit alles natuurlijk niet gebakken, gekookt of gestoomd.

Benodigdheden:

Voor de korst:

  • 120 gram amandelen
  • 75 gram medjool dadels
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • een klein scheutje water (voor de binding)

Voor de vulling:

  • 120 gram kokosolie
  • 180 gram cashewnoten
  • 225 gram kersen of andere bessen
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 105 ml agave siroop

Werkwijze:

Doe de cashewnoten in een kom met warm water en laat voor 20 minuten weken zodat de noten iets zachter worden. Maak ondertussen de bodem van de taart door alle ingrediënten van de korst in een blender te mixen tot een plakkerig geheel. Als het niet genoeg aan elkaar plakt kan je wat meer water toevoegen.

Verdeel het deeg op de bodem van een springvorm met een diameter van 17 cm. Zet dit voor 10 minuten in de koelkast en maak terwijl de vulling. Smelt de kokosolie en haal de cashewnoten uit het water. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender en meng tot een smeuïg geheel. Doe 3 grote eetlepels van de vulling in een apart potje en schenk de rest over de bodem.

Voeg bij de overgebleven vulling twee grote theelepels cacaopoeder zodat we hierdoor een smeuïge chocolade crème krijgen. Verdeel deze crème op verschillende plaatsen over de bodem. Ga met een mes door de crème om een marmer effect te krijgen. De smaak van de bessen gaat perfect samen met de rijke chocoladesmaak van de bodem en de bovenste chocolade laag.

Je kan deze taart 4-5 dagen bijhouden in de koelkast. Natuurlijk blijft dit nog altijd een dessert en hierbij hoort dus ook: consumeer met mate! Door de grote hoeveelheid noten in dit taartje volstaat een klein stukje.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid