brownies

Recept: de perfecte brownies

Grote fan van chocolade? Dan is de brownie waarschijnlijk een van je lievelingsdesserts. Deze guilty pleasure is al enkele jaren een absolute topper tussen de desserts, maar iedereen heeft zo zijn eigen versie. Voor Tasting Club is de perfecte brownie er een met een sterke chocoladesmaak, een smeuïge textuur en is vooral niet te zwaar. Het recept neemt trouwens nog geen uurtje tijd in beslag en is dus perfect om te maken wanneer je nood hebt aan een échte chocolade kick. Maak je borst maar nat, want hier komt het ultieme brownie recept:

Recept

Benodigdheden:

  • 200 gram donkere chocolade
  • 130 gram boter
  • 130 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 3 eieren
  • 20 gram amandelmeel

werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Smelt daarna de boter met de donkere chocolade au bain-marie en roer af en toe tot je een smeuïg geheel van chocolade krijgt. Voeg in tussentijd in een andere kom de overige ingrediënten samen en mix deze al eens kort. Wanneer het chocolade mengsel volledig gesmolten is haal je het van de pot kokend water (pas op, heel warm!) en voeg je dit al roerend bij het andere deeg. Laat nog een goede 2 minuten doormixen tot je een heerlijke chocolade massa hebt. Bedek een vierkante bakplaat van ongeveer 25 op 25 centimeter met bakpapier en verdeel je deeg mooi in het bakblik. Zet je gebak voor 25 minuten in de oven en laat hierna afkoelen. Snij de randen van de brownie en snij deze daarna nog eens in vierkantjes voor de echte brownie look.  Je kan dit gebakje ook warm opdienen met een lekker bolletje vanille ijs of je kan het meenemen naar je werk als tussendoortje. Het hart van de brownie moet nog altijd een beetje zacht zijn wat een typisch kenmerk is van dit heerlijke gebakje.

Meer fan van nootjes in je brownie? Of extra chocoladestukjes? Dit recept is het basisrecept voor een goede brownie, maar je kan nog extra toppings toevoegen naar keuze. Je kan deze ook afwerken met een heerlijke swirl van gesmolten witte chocolade om letterlijk een chocolade bom te krijgen. Alles is mogelijk dus laat je creatieve zelf gaan en heb vooral veel plezier tijdens het bakken!

 

In een afgesloten koekjestrommel kan je de brownies tot 5 dagen bijhouden.

Enjoy!