Klaar voor the most wine-derful time of the year? Dan kan je ongetwijfeld nog wat food & wine inspiration gebruiken voor een onvergetelijk feestmenu op kerst- of oudejaarsavond. Wij delen graag enkele overheerlijke én gemakkelijke suggesties met jou (thanks Libelle Lekker!), en vertellen er meteen bij dat bijna al onze go-to wijnen en cava’s nu in promo staan bij Delhaize. #winning!

Bruisend aperitieven met Perelada Blue Festival

Geen betere aperitief dan Perelada Blue Festival. De cava heeft uitbundige bubbels met accenten van witte perzik en groene appel. In de neus merk je zachte florale toetsen op, terwijl je in de mond de citrussmaak niet kunt ontkennen. Een heerlijk crispy binnenkomer die afsluit met de nodige fraîcheur.

 

De foodpairing

Vier de frisheid van Blue Festival met een easy, crunchy appetizer die perfect bij de groene-appel-accenten van de cava past: een wrap met zalm en groene appel. Mm! Ook een optie: deze schattige aperitiefstokjes met pesto en ham. Een heerlijke combo die je in no-time op tafel tovert!

Grillen en beginnen met Grüner Veltliner Smaragd

Tijd voor het voorgerecht! Hét perfecte moment voor een strogele witte wijn die niet te zwaar valt. Onze suggestie: Grüner Veltliner Smaragd van het Oostenrijkse Domäne Wachau.. De neus nodigt uit met een rijkelijk boeket van rijpe appel, witte pepers en subtiele hints van papaya. We proeven een perfect gebalanceerde wijn met een fijne frisheid en een crispy aciditeit. Elegant en zacht, met een afdronk waar je lang van geniet.

 

Foodpairing

Verwen je gasten met een van deze twee lekkere én gemakkelijke voorgerechtjes: een soepje van wortel, pastinaak en appel of een brandade van kabeljauw en krab. Het ene hartverwarmend met een frisse touch, het ander een verrassend stukje vis, origineel gepresenteerd. Geen standaard first courses, en daar zal je gezelschap zeker van onder de indruk zijn!

Deze Grûner Veltliner is bovendien ook een topper bij lichtere hoofdgerechten met vis of gevogelte. Maar als het feest is, wil je al ’s specialer uit de hoek komen. Dan hebben we deze tip:

Onverwacht overheerlijk met Robert Mondavi Bourbon Barrel-Aged Cabernet Sauvignon

Robert Mondavi’s Bourbon Barrel-Aged Cabernet Sauvignon: jouw ideale partner in crime om indruk te maken op je gasten. Deze robijnrode wijn is een full-bodied cabernet sauvignon met nuances van geroosterd eik, bruine suiker en vanille. Een deel van de wijn rijpte drie maanden in gebruikte eiken Whiskey Bourbon-vaten, en dat geeft ongelofelijk veel power én een extra dimensie aan deze wijn. De lange fluwelen finish doet alleen maar extra nagenieten. Een ambitieuze cabernet sauvignon met ongelooflijk veel smaak – perfect bij een krachtig stuk vlees.

Foodpairing

Je las het al: een wijn die heerlijk smaakt met een goed stukske vlees. Belgisch witblauw, een stukje Italiaanse Chianina of Schotse Aberdeen: allemaal zijn ze een schot in de roos bij deze Robert Mondavi. Mag het toch een tikkeltje specialer? Ga dan voor een luxe wildfondue. Onze gouden tip: doe een scheutje wijn in je fondue. Je zal ‘m nooit nog anders willen maken…

Feestelijk fruitig met Perelada Rosé Festival

Deze soft sparkling cava heeft hinten van aardbei, framboos en citroenzeste. De kleur is dan ook helder zalmroze. Iets toegankelijker en zachter dan tegenhanger Blue Festival is deze rosé cava perfect om bij een fruitig dessert te serveren.

 

Foodpairing

Je kan eindeloos recepten combineren en uitproberen met rood fruit. Zelf denken we aan een millefeuille van aardbeien, een fruitsoepje inclusief sorbet of een kersenclafoutis met plattekaas. Stuk voor stuk overheerlijke desserten, die prachtig matchen bij Rosé festival. Waarom niet alle drie de recepten in appetizervorm klaarmaken en vervolgens een trio van rood fruit voorschotelen? Lekker, lekker, lekker!

Jingle promo’s, jingle promo’s, jingle promo’s all the way!

Loopt het water je al in de mond? Doe dan snel je inkopen bij Delhaize – dan mis je zeker de promoties op de wijnen en cava’s niet.

Happy holidays!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid