België noem je vaak in één adem met bier. Ons land kent dan ook een rijke geschiedenis van bierbrouwen en een divers aanbod aan verschillende bieren. En in dit aanbod is er een nieuw bier bijgekomen: het Passiebier, gewijd aan het passiespel.

Volgend jaar met Pasen vindt er in Mariekerke, een deelgemeente van Bornem in de provincie Antwerpen, de toneelopvoering plaats van Passie 2.0 2.0. Het bekende passiespel, dat het verhaal vertelt van de lijdensweg van Jezus, is voor de editie van 2020 in een nieuw jasje gestoken. Beeld je een heus klank- en lichtspektakel in onder begeleiding van een live-orkest. Dit alles speelt zich af aan de oevers van de Schelde met een adembenemend zicht op onze geliefde rivier. Ter promotie van dit totaalspektakel werd dus het Passiebier in het leven geroepen.

Bier voor iedereen

Zowel mannen als vrouwen moesten het bier lekker vinden, zodat het zeker het grote publiek aansprak. En in deze opdracht zijn ze met glans geslaagd, want het bier smaakt zeker niet te zwaar met 6% alcohol. Zo werd het Passiebier een blond bier met citrustoetsen en een licht bittere afdronk. Als je dit bier drinkt, steun je bovendien de oeroude culturele traditie van Mariekerke: het passiespel.

Ook al zin gekregen om van het passiebier te proeven? Bestel het nu op de website (www.passie2020.eu) of proef het Passiebier bij verschillende horeca- en speciaalzaken in het Scheldeland.

Jef Vyncke

Ik ben een echte foodie en wine enthousiast. Verder vertoef ik vaak in aangenaam gezelschap en zet ik al eens een stapje in de wereld.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid