Ontmoet jouw nieuwe ontbijt pleasure: de croiffle

Feest in ontbijtland, want de cronut, de cruffin en de cragel hebben er een broertje bijgekregen: de ‘croiffle’. Deze combinatie from heaven bestaat – inderdaad – uit een croissant en een wafel. Ge-ni-aal als je het ons vraagt! Bij deze heeft de wereld er dus een nieuwe, hemelse ontbijtkoek in ons midden en wij kunnen niet wachten om het uit te proberen! 

Het was het Belgische chocoladebedrijf Godiva dat op het idee kwam om een croissant tussen het wafelijzer te steken. Soms hoeft een nieuwe trend niet immens innovatief te zijn dus. Ze serveren de croiffle in hun splinternieuwe Godiva Café in New York. De Amerikanen zijn er alvast gek op, dus de rest van de wereld zal ongetwijfeld met gemak volgen! 

Croiffles met kaas, geserveerd bij Godiva Café.
©️ Godiva

Varianten

Uiteraard is het niet ‘gewoon’ een croissant tussen het wafelijzer. Daar zit niemand op te wachten. De croissant wordt eerst opgevuld voor hij tussen het ijzer gaat. Zo heb je een versie met Belgische chocolade ertussen, maar je kan ook voor iets hartiger gaan, bijvoorbeeld kaas, spek, een eitje of zelfs worst. In Godiva Café is alles mogelijk. Wij beginnen om een of andere reden al spontaan te watertanden…

Voorlopig is de croiffle nog niet opgedoken in België, maar volgens ons zal het niet lang duren voor de bakkers hier meespringen op die trein. Zeker omdat het eigenlijk om een Belgische creatie gaat. Tot het zover is, kan je de croiffle volgens ons makkelijk zelf maken. Wij gaan het alvast zelf eens uittesten met een Nutella vulling. If you could excuse us! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid