Ontdek het bruisende Perelada tijdens de Cava Discovery Week

Ah, november. Nog één maand en we klinken met z’n allen op een bruisend 2020. En nu we het toch over bruisen hebben: geen betere manier om het nieuwe jaar in te zetten dan met een heerlijke fles cava!

Nog geen idee wat je vrienden te serveren tijdens de feestdagen? Dan komt de Cava Discovery Week als geroepen. Van 18 tot 24 november ontdek je Premium Cava’s in heel wat wijnwinkels, bars en restaurants in België. Het is een internationaal initiatief van D.O. Cava, de Catalaanse appellatie die ervoor zorgt dat elke cava die je drinkt van de allerbeste kwaliteit is.

Perelada, de vaste sprankelende waarde van Barcelona

Als je ons vraagt welke cava zéker het ontdekken waard is tijdens de Cava Discovery Week, dan zeggen we unaniem Perelada. Deze sprankelende wijnen zijn al even indrukwekkend als het wijnkasteel waarin ze gemaakt worden. Perelada gebruikt voor haar cava’s dan ook dezelfde traditionele methode als champagne. Cava as it should be!

Brut, bruter, bruutst

Ben jij een zoetebek, of hou je het liever droog? Perelada heeft voor elke smaak wat wils. Je ontdekt op het label meteen welke cava het best bij jou past. Van heel droog naar heel zoet lees je brut nature > extra brut > brut > extra seco > seco > semi-seco > dulce. In België zijn we vooral verzot op de droge brut nature, de iets minder scherpe extra brut en de sappige brut.

En dan nu… Proeven maar!

Nu je weet dat Perelada cava echt wel the real deal is, is het tijd om jouw lievelingscava te ontdekken. Welke bubbels van Perelada worden de smaakmaker van jouw avond?

Kiezen (en nooit verliezen) tussen Blue en Rosé

Niets is leuker dan je gezelschap zélf laten kiezen wat ze juist willen drinken. Zeker als je twee onweerstaanbare cava’s aanbiedt: Perelada Blue Festival & Perelada Rosé Festival. Blue Festival heeft uitbundige bubbels en accenten van witte perzik en groene appel. Tegenhanger Rosé Festival is eerder soft sparkling met hinten van aardbei, framboos en citroenzeste én de favoriet van niemand minder dan Salvador Dalí. Ze zijn beiden heerlijk sappig brut én heel betaalbaar. Yum x2!

Duurzaam genieten met Perelada Brut Reserva Organico

Is het jouw voornemen voor 2020 om duurzamer inkopen te doen? Begin dan maar met deze cava!

De Perelada Organico komt enkel van biologische wijngaarden uit de D.O. Cava. Wij proeven zachte bubbels die heerlijk fris en fruitig zijn. Ontdek zelf de aroma’s van perzik en tropisch fruit, mooi doorweven met elegante zuren. Heerlijk brut, heerlijk bio, heerlijk lekker!

Proosten met Perelada Brut Nature Cuvée Especial

Alleen exceptionele jaren zijn goed genoeg voor deze cava. Perelada maakt dan een heel kieskeurige selectie van de beste cava-druiven, perfect in balans gebracht met een beetje Chardonnay. De genereuze zachte bubbels zorgen voor een prachtig begin. De cava is rijkelijk voorzien van citrus en perzik, maar ook gelaagd met een beetje brioche. Droog, zoals een brut nature hoort te zijn. Dit is cavadrinken 2.0!

 

 

Uitpakken met Perelada Gran Claustro Brut Nature

Mag het nóg wat meer zijn? Dan is de Gran Claustro van Perelada exact wat je zoekt. Deze cava kreeg zijn iconische karakter al in 1959, toen hij werd uitgeschonken tijdens het Spaanse banket voor president Eisenhower. Gran Claustro maakt zijn internationale reputatie helemaal waar met zijn smaakpalet dat perfect in balans is. Bruisende bubbels met accenten van rijp fruit, lekker gelaagd en heerlijk brut nature: deze magistrale cava drinkt lekker weg en blijft je nog lang na de eerste slok bij.

Let’s discover cava together!

Begint het al te kriebelen om zelf op ontdekking te gaan? Zoek dan hier de deelnemende wijnzaak in jouw buurt. Extra tip: gebruik tijdens de Cava Discovery Week de hashtag #cavaweek en maak elke dag kans op een fles cava!

En hey, psssst: al deze toppers van Perelada vind je ook bij Delhaize.