Omarm de herfst met Ruffino Chianti & Italiaans comfort food

Het is officieel: de zomer is voorbij. De temperatuur kruipt niet meer tot aan 20 graden, de zon verschuilt zich permanent achter donkere wolken en de koude wind kruipt moeiteloos door je kleren. De kans is zelfs groot dat het buiten pijpenstelen regent terwijl je dit leest. Jep, het is gemakkelijk om je meteen te verliezen in de autumn blues. Maar Tasting Club zou Tasting Club niet zijn als we daar niet de perfecte oplossing voor hadden. Want druilerig weer betekent voor ons maar één ding: ovenschotels!

Je denkt misschien spontaan aan bloemkool, puree en gehakt, maar wij blijven liever nog wat langer hangen in exotische sferen. Bewaar de patatjes dus nog even tot de winter, en ontdek samen met ons de lekkerste Italiaanse paste al forno!

Lasagna di Italia

Lasagne is de oppergod van Italiaanse ovenschotels, en terecht! Haal kwaliteitsvolle pastavellen in huis, of maak ze gewoon zelf, natuurlijk. De heerlijke bechamelsaus heb je in een wip gemaakt. Tip: zorg ervoor dat je roux van boter en bloem goed warm is, en dat de melk recht uit de koelkast komt. Het is die clash van warm en koud dat je saus net zo smeuïg maakt. Dan is er nog d e ragù (zeg nooit ‘bolognese’ tegen een rasechte Italiaan). Iedereen heeft zo zijn signature tomato sauce, maar wij dagen je toch graag uit om een écht Italiaans recept te zoeken deze keer (dit recept bijvoorbeeld). Klaar met de aparte onderdelen?

Maak je laagjes, werk af met Grana Padano en steek ‘m snel de oven in.

Maak het af met een glas Ruffino Chianti

Begint de Grana Padano krokant te kleuren? Dan is het tijd om een bijpassende fles vino te kiezen. Onze favoriet: Ruffino Chianti, hands down. Deze robijnrode wijn smaakt gevoelig, maar geniet tegelijkertijd ook van een volhardend violet aroma. Deze Sangiovese-wijn sluit perfect aan bij traditionele Italiaanse gerechten op basis van tomaat. Wedden dat je deze food & wine combo nog héél veel gaat herhalen?

Penne al Forno

Geef je de klassieke lasagna liever een twist? Dan is penne al forno hét gerecht voor jou. Maak opnieuw een tomatensaus, maar gebruik nu chilivlokken voor meer pit. Pimp de saus met herfstige groenten zoals pompoen en champignons to keep it veggie, of rol gehaktballetjes met een snuifje look. Ondertussen kook je penne tot 3 à 4 minuten onder de gaartijd. Klaar? Dan gooi je de pasta en de saus samen. Tip: voeg pastawater toe om de saus beter te laten plakken aan de pasta én om je saus smeuïger te maken. Gooi er wat mozzarellakaas bij, doe alles in een ingevette schaal en werk af met een laagje Parmegiano Reggiano.

Een dampend bord penne & een glas Ruffino Chianti Aziano

Laat de regen maar tokken tegen het raam: jij zit gezellig binnen, en je hele huis ruikt naar kaas en tomatensaus. Maak je avond compleet met een glas Ruffino Chianti Aziano. Zijn pittige karakter sluit perfect aan bij een tomatensaus én bij niet al te straffe kazen (mozzarella en parmigiano: check!). Ruffino Chianti Aziano is intens rood, met een lange afdronk vol pruimen en violet. Een absolute winnaar op een Italiaanse avond onder vrienden, maar evengoed een zachte wijn om het vallen van de avond mee te vieren.

En, wat maak jij vanavond? Lasagne of penne al forno? De wijn, die vind je alvast bij Delhaize. Je haalt Ruffino Chianto (Aziano) al in huis voor slechts €12,99. Smakelijk, en blijf samen met Tasting Club het allerbeste uit de herfst halen!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid