Ben je de dagen al aan het aftellen tot je volgende skitrip? Maar ben je van het ongeduldige soort waarbij de tijd niet snel genoeg kan gaan? Dan hebben wij dé oplossing: Tasting Club heeft twee grote Oostenrijkse wijnhuizen voor je klaarstaan waardoor je al helemaal in de juiste sfeer zal komen. Klaar voor het ontkurken?

1. Domäne Wachau

Domäne Wachau is een van de bekendste wijnmakerijen van Oostenrijk. De makerij is gevestigd in het meest prestigieuze wijngebied van Oostenrijk, de Wachau. Steile terrasvormige wijngaarden, een koel klimaat en magere primaire rotsbodems bepalen de wijnen.

De beste druiven uit verschillende kleine terrasvormige wijngaarden tussen Loiben en Spitz werden met de hand geplukt voor deze premium blend. Het doel was om een wijn te creëren die de typische Wachau wijnstijl weerspiegelt. Die wordt bepaald door het unieke klimaat en de primaire rotsbodems. De volgende wijnen uit hun gamma willen we toch even onder de loep nemen:

Gruner Veltliner Smaragd

Dankzij de accenten van gele appel, witte peper, noten van mango, lychee en citrus krijg je een mooi uitgebalanceerde, elegante en krachtige wijn. Je kan toetsen van droge kruiden waarnemen die het geheel extra body geven. Deze wijn past perfect bij gegrilde vis, gefrituurde gerechten zoals de beroemde “Wiener Schnitzel”, de traditionele Oostenrijkse “Tafelspitz”, maar ook gegrild wit vlees zoals kip of kalfsvlees.

Gruner Veltliner Granit

Er bestaat geen twijfel over het feit dat de Grüner Veltliner een heuse ster is. Deze wijn is een traditioneel voorbeeld van Grüner Veltliner met zijn medium body knapperige zuren, sappige vruchten en witte specerijen op de afdronk. Combineer hem met vis, zeevruchten en gevogelte. Maar ook deze wijn gaat perfect samen met een traditionele Oostenrijkse “Wiener Schnitzel”.

Je kan deze wijn vinden bij Delhaize.

2. Lackner Tinnacher

De delicatesse van het Zuid-Stiermarkse landschap en de bijna mediterrane zachtheid van het klimaat, maken deze regio tot een van de mooiste plaatsen van Oostenrijk. Kleinschalige landbouw en een eeuwenoude traditie hebben twee culinaire specialiteiten gecreëerd.  Waarom is dit gebied buiten de grenzen beroemd geworden? Dankzij de  pompoenpitolie en vooral de Zuid-Stiermarkse wijn, die over de hele wereld hoog aangeschreven staat.

Bij dit wijnhuis ligt de nadruk extra op biologische wijnbouw die zo dicht mogelijk bij de natuur aanleunt. Dat trekken ze ook door in hun duurzame teelt van de bodems én de lange levensduur van de wijnstokken. Sinds 2013 werken ze volledig volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw. Zorgvuldig, manueel werk en uitsluitend met de hand oogsten is bij dit wijnhuis van cruciaal belang.

Zo, en nu snel naar de chalet?

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid