Oktober = wijnmaand! Ontdek nu het Rhône Wine Festival

Oktober is festivalmaand voor Côtes du Rhône! En daar kan jij alleen maar van profiteren. In de mooiste wijnwinkels en wijnbars van het land word je verwend met masterclasses, wijnproeverijen en gezellige wine & dines. Wie neem jij mee op een smakelijk avontuur doorheen de Rhônevallei?

20 locaties, 20 unieke ervaringen

Image may contain: one or more people and people sitting

 

Een masterclass in Antwerpen, een Soirée afterwork in Luik of liever een wijnproeverij in Bierbeek: om Côtes du Rhône te ontdekken hoef je jezelf amper te verplaatsen. Niet minder dan 20 wijnlocaties doen mee aan het Rhône Wine Festival, waarvan 12 in Brussel & Wallonië en 8 in Vlaanderen

Een groot deel ervan voorziet ook een unieke foodpairing met Côtes du Rhône. Dat gaat van lokale charcuterie tot zorgvuldig uitgekozen kaas. Wijnbar Rubis in Brussel spreekt zelfs van een liefdesverhaal tussen Côtes du Rhône en ‘du cochon’ (het varken): daarvoor rekent de bar op de chef-kok van het nabijgelegen restaurant Tandem. Impressive!

Breid je wijnkennis uit

Het Rhône Wine Festival is hét uitgelezen moment om je wijnkennis een level hoger te tillen. Zo zorgt sommelier & Wine Lady of the Year 2015 Vicky Corbeels op heel wat locaties voor een unieke masterclass. De mooiste Rhônewijnen van de afgelopen jaren passeren de revue, gaande van wit, rood en zelfs rosé.

Ontdek het hele programma

Met het Rhône Wine Festival wil Côtes du Rhône restaurants, wijnbars en culinaire speciaalzaken de kans geven om de unieke wijnen van Côtes du Rhone te linken aan hun eigen expertise. Op het festival zal je dus ongetwijfeld prachtige combinaties ontdekken van terroirwijnen en artisanale producten. En dat allemaal in een gezellig kader!

Benieuwd welke wijnlocatie in jouw buurt meedoet aan het Rhône Wine Festival? Ontdek het hier en maak je vrienden nu al warm voor een geweldige wine night

[portfolio_slideshow size=large]