Nieuwe Britse royal cheddar kleurt oranje om opvallende reden

De Amerikaanse supermarktketen Whole Foods heeft een nieuwe cheddar in de rekken liggen. De ‘Royal Addition’ werd op de markt gebracht naar aanleiding van de geboorte van kleine Archie. Opvallend is vooral de felle oranje kleur. Een bewuste keuze waar wel een heel opmerkelijke uitleg achter zit. 

Zowel in de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk is de cheddar een populaire kaas. Een logische keuze dus dat Whole Foods koos voor een nieuwe cheddar om de komst van de koninklijke baby te vieren. NOT! Maar voor de supermarktketen combineert de ‘Royal Addition’ de verschillende culturen van Meghan en Harry. Speciaal…

prince harry GIF

Opvallende kleur

De productie van de cheddar vindt plaats in Zuidwest-Engeland. De kaas is een combinatie van de traditionele Westminster Royal Mark rode cheddar die een eerder lichte, romige textuur heeft en aroma’s van gebrande karamel om een zoete toets toe te voegen. Een smaak die volgens Whole Foods de koninklijke stempel zeker waard is.

Wat toch wel het meest opvalt aan de kaas, is de felle oranje kleur. De inspiratie voor deze opvallende look is niet zo heel erg ver te zoeken. De makers van de kaas hebben zich namelijk gebaseerd op de weelderige, rosse haarbos van prins Harry. Om het oranje in de kaas te krijgen werd gebruik gemaakt van annatto, een kleurstof afkomstig van de orleaanboom. Als je dat niet doet watertanden, weten wij het ook niet meer…

 

Jammer genoeg is de kaas niet in ons land te verkrijgen. Je kan uiteraard altijd afzakken naar Amerika. Daar is de kaas verkrijgbaar bij Whole Foods zolang de voorraad strekt.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid