Nieuw: de maaltijdbox op basis van je DNA

Maaltijdboxen zoals die van Hello Fresh kennen we ondertussen al allemaal: verse ingrediënten aan huis geleverd om er vervolgens de bijhorende, heerlijke recepten mee te maken. Makkelijk toch? Het Nederlandse bedrijf Ekomenu gaat nu nog een stapje verder. Ze leveren boxen aan huis die samengesteld zijn op basis van je DNA. Say whuuuut?!

De bekende maaltijdboxen bestaan al in talloze vormen en verschillende samenstellingen: vegetarisch, veganistisch, biologisch,… Nu is er een nieuwe variant: de box die aangepast is aan jouw eigen DNA, intoleranties en bloedwaarden. Zo wil Ekomenu mensen helpen om meer geïnformeerde keuzes te maken in de leefstijl- en voedingskeuze. Een persoonlijke voedingscoach heb je dus niet meer nodig, handig als je het ons vraagt.

Hoe werkt het?

Vooraleer je jouw aangepaste maaltijdbox kan bestellen, moet je natuurlijk eerst de DNA-test en/of bloedwaardentest doen. Ook dat levert Ekomenu aan huis. CRAZY! Voor het DNA onderzoek moet je een wangslijm sample bij jezelf afnemen die later geanalyseerd wordt in een Scandinavisch lab.

De bloedwaardentest vraagt iets meer inspanning en zouden we zeker niet aanraden aan mensen die niet tegen bloed kunnen. Je moet namelijk voor je eigen bloedsample zorgen door in je vinger te prikken. We raden je dit wel ten zeerste af wanneer je bij het kleinste bloedspatie tegen de grond gaat.

Aan deze testen hangt uiteraard wel een stevig prijskaartje. Voor de DNA-test betaal je 189 euro, voor de bloedwaardentest 76 euro. Je moet er dus wel iets voor over hebben. De resultaten van de testen krijg je per mail opgestuurd. Daarna kan je deze bespreken met een van de partners om te kijken welke levensstijl en vooral welke samenstelling van maaltijdbox bij jou past.

Borden met eten op een tafel.

Wat met de privacy?

Ekomenu wil dat je de beste versie van jezelf kan zijn door de nieuwe foodboxen. Iedereen heeft een ander lichaam met verschillende behoeftes en daar hoort vanzelfsprekend een aangepaste voeding bij. Op basis van je DNA test stelt Ekomenu enkele maaltijden samen voor die binnen jouw categorie vallen. Wekelijks kan je jouw favoriete recepten aan huis laten leveren of zelf ophalen bij de dichtstbijzijnde Ekoplazalocatie. 

Uiteraard doet Ekomenu beroep op professionals. Zo werkt het samen met het Diabetes Fonds, TNO, Mijnlabtest.nl, FoodDetective en nog veel meer. Ook met je privacy gaat het bedrijf zorgzaam om. DNA en bloedwaardentesten zijn niet zomaar iets, maar Ekomenu belooft dat het lab alleen kijkt naar de plaatsen in het DNA die nodig zijn voor het rapport. Ook heb je het recht om vergeten te worden.

Ekomenu levert ook in ons land. Alle info kan je vinden op hun site.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid