Move over meat burgers, welcome plant based burgers!

Naast het uitgebreide gamma aan ‘regular’ hamburgers, kan je al een tijdje veggie burgers spotten. Om je stresslevel nog eens extra te doen stijgen, werden er nu ook plant based burgers aan het lijstje toegevoegd. Ze zijn dan al een tijdje aan hun opmars bezig, maar hun populariteit is nog niet echt om over naar huis te schrijven. Onbekend is onbemind, tijd dus voor Tasting Club om daar verandering in te brengen!

Meat of toch maar niet?

Zoals de naam het al doet vermoeden, is de plant based burger gemaakt zonder dat er vlees of dierlijke producten aan te pas komen. Maar van wat is zo’n burger dan wel gemaakt? We stellen je alvast even gerust, er komt geen grassprietje aan te pas.

De plant based burger werd voor het eerst geïntroduceerd in augustus vorig jaar. Greenway lanceerde toen een burger die ruikt, smaakt én proeft zoals een gewone regular burger zonder dat er een dier de geest moest geven die de naam Beyond Burger meekreeg. We horen je al denken “Hoe kan dat nu?”. Wel, de eerste plant based burger is gemaakt van bonen en rode biet. Dat laatste geeft een bloederig effect aan de burger. Klinkt ietwat creepy, maar hij is verdomd lekker! Daarnaast is deze burger ook nog eens soja-, gluten- én cholesterolvrij.

plant based burger

Heb je het liever iets minder bloederig? Geen probleem. Er zijn nog tal van andere burgers die je kan proberen. Zo heb je burgers in alle kleuren, geuren en smaken die je je maar kan inbeelden. Paarse burger? Check. Groene burger? Aanwezig. Hoe gek je het ook kan inbeelden, het bestaat allemaal. Denk maar aan een burger gemaakt van bieten, broccoli, linzen, kikkererwten, aardappelen en zelfs een burger van pompoen bestaat. Voor ieder wat lekkers dus.

En… proeven maar

Denk je dat zo’n burger niets voor jou is? Denk daar dan nog maar eens goed over na, een plant based burger is niet enkel goed voor jezelf, de dieren maar ook nog eens voor de planeet. Kort samengevat; gemaakt voor iedereen dus! Wil je zelf zo’n plantbased burger proeven? Rep je dan naar de dichtstbijzijnde winkel! 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid