Mission Masala: missie geslaagd?

Mission Masala tilt het typische Indische streetfood naar een hoger niveau. De eigenaars begonnen eerst met twee foodtrucks en zetten daarna hun concept verder met twee restaurants, een in Gent en een in Antwerpen. Deze tijd vraagt om Deliveroo. Daarom bestelden we enkele gerechten om te kunnen proeven. Slaagt Mission Masala in hun missie om ons te laten genieten van de pittige smaken van de Indische keuken?

 

In een notendop

Naam: Mission Masala via Deliveroo (take away)

Adres: Bestellen in Antwerpen of Gent

Prijsklasse: €15 tot €30 per persoon, afhankelijk van hoeveel honger je hebt en of je al dan niet kiest voor een fles wijn

Bestelling: via Uber eats, Takeaway of Deliveroo

Is reserveren noodzakelijk?

Het eten moet natuurlijk geleverd worden, dus je moet het online bestellen: https://missionmasala.be/. Lunch kan je niet bestellen, enkel diner.

Eerste indruk in één zin.

Het eten dat je besteld hebt, ziet er natuurlijk altijd minder leuk uit dan op de site. Deze bestelling is wel één van hoger niveau dan de gewone delivery en bovendien zit het eten nog in de mooie, milieuvriendelijke verpakking van Mission Masala.

Is het personeel vriendelijk? BFF’s in wording?

Je krijgt een leuke sticker van het restaurant bij je bestelling. Het is een klein gebaar, maar dit wordt wel geapprecieerd. 

Hoe bevalt het interieur? Zou je het behang bij jou thuis ook hangen? Welke stijl?

Stijlvol, lederen zetels, mooie verlichting, verschillende vergaderruimtes,… Oh right, we zijn op de redactie. 

Hoe ziet de menukaart eruit? Veel keuze, verschillende keukens, vegetarische opties etc.?

Een klein, maar eerlijk aanbod. Alle sigatures zijn er: butter chicken, Maha-rajma, Soy keema en Moilee Curry. Veggie en vegan opties zijn allemaal aanwezig! Voor ieder wat wils!

Was alles er op tijd? Lang moeten wachten?

Het eten was er tijdig, met dank aan de delivery guy. Chapeau tijdens deze coronacrisis.

Hot or not? Presentatie van het eten/drinken? Is het een foto waard, of zelfs een heel fotoboek?

Niet meteen hot. We hadden namelijk gerechten met saus die niet meteen instagramable waren. Bovendien brengt de bezorging de presentatie van het eten ook wel in de war. Maar bekijk gerust onze foto’s hieronder en beslis zelf.

Tasty or tasteless? Hoe smaakte het eten? Was het wat je verwachtte? Hoe ruikt het?

Zeker tasty. Nu weten we waarom het zo’n hype is. De crispy chicken was de beste die we ooit gegeten hebben: sappig, knapperig en die currysaus hmmm…. Top! De butter chicken is klassiek maar was goed gekruid en niet te pikant. De Soy keema, veganistisch trouwens, was een smaakbom. De textuur was een beetje mossig, maar over het algemeen erg lekker. Leuk om Paratha te krijgen, het iconische brood uit India. Dit brood eten ze daar als ontbijt, maar voor ons was het ‘s avonds ook best te pruimen. Ze zijn wel vrij klein.

Hoe was het drinken? Paste het drinken bij het eten? Lekkere alcoholvrije variant?

Ze hebben een mooie selectie van wijnen. De prijs varieert van 19 tot 35€. Maar we hebben toch voor het Cobra-bier gekozen, het typische bier uit India, om zo de full Indian experience te ervaren. Bovendien kost dit Indische bier evenveel als een gewoon biertje. 

Kreeg je iets extra bij je eten of drinken (nootjes, brood en boter, olijven etc.)?

De sticker is leuk, maar voor de rest kregen we niets extra.

Wat voor publiek (families, zakenmensen, studenten, dertigers etc.)?

Dit eten is zeker geschikt voor liefhebbers van de Indische keuken, maar even goed als fan van de westerse keuken kom je hier aan je trekken. Je waant je in een Indische hipsterbar in Londen. Wees niet bang voor wat pit!

Conclusie

Zou je het opnieuw kopen?

Dit zouden we elke week kunnen bestellen!

Waar voor je geld?

Hell yes!

Zou je het aanraden aan je vrienden?

Volmondige JA!

Wat is je opgevallen, gaat je zeker bij blijven?

De crispy chicken was GE-WEL-DIG!

Indian Soulfood met een moderne twist

 

De delivery is zeer betaalbaar en de kwaliteit van het eten ligt hoger dan wat je normaliter aan huis laat leveren. Het eten, en dan vooral degene met sauzen, is meer geschikt voor delivery. Het blijft warm en we hoeven ons geen zorgen te maken over de dressing. Het voelt echt alsof je op vakantie bent.

De missie van Mission Masala is meer dan geslaagd!