kroegentocht Barcelona

Kroegentocht in Barcelona: 5 craftbiertips

Barcelona is een van de meest bezochte steden van Europa. Terecht want de Catalaanse hoofdstad telt talloze leuke restaurantjes, gezellige straatjes en boeiende musea, allemaal overgoten door een zalig zonnetje. Wat ook zeker op je to-do-lijstje moet: een bezoek aan deze 5 craftbierbars!

Mikkeller Bar Barcelona

Carrer de València, 202

Een verplichte vermelding: de Catalaanse vestiging van de Deense craftbiermachine Mikkeller. Je kan deze brouwer onmogelijk nog een kleine speler noemen, maar hun bieren blijven verbazen en plezieren. Ze brouwen nog steeds in De Proefbrouwerij in België, een bewijs hoe geweldig goed ze daar in Lochristi bezig zijn. Mikkeller Bar Barcelona telt 24 taps met voornamelijk bieren van de brouwerij zelf. Het design is zoals je van hen gewoon bent: Scandinavisch kill. Enorm opvallend dus tussen de vele typische tapasbars en cervecerias in de buurt.

BlackLab Brewhouse & Kitchen

Palau del Mar, Plaça de Pau Vila, 1

Blacklab Brewhouse & Kitchen is een bar waar je onmogelijk ‘maar eventjes’ kan vertoeven. Om de hoek van La Barceloneta, de bruisende wijk aan de haven en het strand van Barcelona, vind je een uitnodigend terras en een kaart waar je uren van kan drinken en eten. De bieren gaan vlot binnen, de gerechten – met vaak Amerikaanse en Aziatische invloeden – zijn prima om te delen én hun Claudia IPA werd meermaals bekroond. Plof je neer op het terras en aanschouw de jaloerse gezichten van automobilisten die voor het verkeerslicht wat verderop staan aan te schuiven.

La Menuda

Carrer de Provença, 318

De kleinste bar uit de lijst, maar zeker niet te onderschatten. La Menuda heeft zijn naam dus niet gestolen, want het betekent ‘de kleine’. Ze schotelen jou met veel plezier een keuze voor tussen tal van lokale craftbieren. Daarnaast hebben ze ook een lekker menu met onder andere ceviche, tuna taco’s, een veggieburger, een assortiment aan croquetas en… een tiramistout. Yeah baby. ’s Avonds vult de sfeer heel het voetpad voor de bar. Niet zo heel verwonderlijk want het is misschien wel een van de meest gezellige bars uit de stad.

Garage Beer Co

Carrer del Consell de Cent, 261

De naam van deze brouwerij verklapt waar ze ooit begon: in een garage. Het bier dat twee vrienden er samen brouwden, groeide uit tot een referentie in Catalonië en ver daarbuiten. Zeker hun Soup is een IPA die je elders in Europa ook vaak in bierbars op de kaart ziet verschijnen. De bar van Garage Beer Co is misschien wel de gezelligste van heel Barcelona. Zeker bij goed weer voelt het als zitten in een openstaande garage met steeds een beperkte, maar een enorm sterke bierselectie. Een échte aanrader!

Ølgod

Carrer de l’Hospital, 74

Een donkere (positief bedoeld!) bar in het hart van Raval met 30 taps. Meer heb je niet nodig om mij héél opgewonden te krijgen. Het is m’n favoriete buurt van Barcelona en Ølgod is dan ook logischerwijs in de running voor m’n favoriete bar van de stad. De kaart is Deens geïnspireerd met veel brouwsel uit het noorden. Ze werden opgesplitst in vijf categorieën: blonde, hoppy, hoppy+, black en sour. Voor ieder wat wils. Oh, trouwens: ‘Ølgod’ is Deens voor ‘god van het bier’. Een titel die ze verdienen?