Het Gentse restaurant Chambre Séparée is binnen een jaar passé composé. Topchef Kobe Desramaults mikt op een gloednieuw begin, deze keer in het buitenland.

Op 12 december 2020 verlaat Kobe Desramaults officieel Gent. Niet meteen een verrassing voor wie de sterrenchef kent: zijn unieke restaurant Chambre Séparée was maar een tijdelijk concept. Het restaurant bevindt zich op de benedenverdieping van de Belgacomtoren, die start in 2020 aan een grondige renovatie. Het was net het tijdelijke karakter van de locatie dat Kobe Desramaults aantrok. Op vier jaar tijd wist hij met Chambre Séparée een ster in de wacht te slepen, die hij ook in de Michelingids van 2020 weer verzilvert.

Lokroep van de natuur

De sterrenchef gaat het na 2020 dus elders zoeken, en waarschijnlijk niet meteen dichter bij huis. De kok speelt met het idee om met al zijn technische ervaring naar een andere cultuur te trekken en daar opnieuw te beginnen. Kobe Desramaults heeft het ook niet meteen voor het stadsleven. Hij groeide zelf op in de natuur, en nu zijn restaurantavontuur in de grootstad ten einde loopt, lonkt die natuur meer dan ooit.

 

 

 

Jef Vyncke

Ik ben een echte foodie en wine enthousiast. Verder vertoef ik vaak in aangenaam gezelschap en zet ik al eens een stapje in de wereld.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid