De zomer is voorbij. Iedereen voelt zich een beetje neerslachtig. Wolken en zon maken ruzie over wie zich heerser van de lucht mag noemen tot de koude het onherroepelijk over zal nemen en de wolken de slag thuis halen. De routine neemt stilaan weer plaats in ons leven en we zijn in een rechte lijn richting herfst. Ik hoor het gemor reeds opstijgen in de straten.
Niet nodig, want er is goed nieuws. De ideale opkikker, de silver lining achter het grijze wolkenpak.

“Wat mag dat dan wel zijn?” hoor ik je denken.
Wel, de zomer zit er misschien op, maar een prachtig jaarwijn lonkt. De wijnbouwers maken zich op voor een nieuwe oogst en ondertussen heeft de oogst van 2018 voldoende gerijpt om op de markt te komen. Een topjaar, globaal genomen, gekenmerkt door een lange zomer met warme zonnige dagen.
Nog niet voldoende goed nieuws? Bij Delhaize komen deze samen met andere vintage wijnen tijdens de wijnbeurs Vinolution Travels op het schap met mooie kortingen. Ik mocht in primeur proeven en er zijn enkele leuke ontdekkingen die je zeker niet mag missen.

Mara Martin – Godello 2018 (Spanje) 

Voor de meesten onder ons een druif die niet erg gekend is en ik durf toegeven, ik moest ook even diep graven in mijn geheugen. Misschien daarom dat deze wijn er uitspringt tijdens een tasting want het valt niet te ontkennen: frisser dan de berglucht! En dat is ook exact waar hij gemaakt is. Middenin in de bergen, tegen de grens van Portugal: Monterrei, Galicië. Deze wijn heeft een mooie mineraliteit en frisse, groene toetsen die hand in hand gaan met een aangename aciditeit. Bovendien perfect geprijsd. Een doosje van deze wijn zou niet misstaan. 

€ 6,99 – €5,24 | Ontdek de promo’s hier!

 

 

Woodbridge Chardonnay 2018 (Verenigde Staten) 

Mijn guilty pleasure zal waarschijnlijk altijd chardonnay blijven. Verguisd door sommige wijnkenners, te ouderwets, maar wat kan hij toch lekker zijn. Zeker wanneer de wijnmaker eens niet een Bourgogne wil “na”maken. Dat is exact wat hier is gebeurd. Een frisfruitige Chardonnay dankzij een assemblage met verschillende druiven waarvan Vigonier de meest typerende is. Een zacht typerende botertoets, een houttoets op de achtergrond en een aangename afdronk. 

€ 7.99 – € 5,33 (voor 3 flessen) | Ontdek de promo’s hier!

 

 

Ruffino Chianti 2018 (Italië)

Zou er een appellatie meer gekend zijn in Italië dan Chianti? Ik betwijfel het. Een rijke geschiedenis in het pittoreske Toscane waar de Sangiovesedruif al eeuwen verantwoordelijk voor is. Belangrijk is om er de juiste “Chianti” uit te kiezen, en deze wijn zou dat wel eens kunnen zijn wanneer we prijs en kwaliteit in acht nemen. De mooie assemblage met Merlot (30%) maakt deze wijn iets minder steng en geeft iets meer fruit dat mooi samen gaat met de bloemige tonen van viooltjes. Een wijn, ideaal wanneer je pasta hebt gekookt hebt voor vriend of vriendin maar de Brunello toch voor een meer speciale gelegenheid is. 

€7,99 – €5,99 | Ontdek de promo’s hier!

 

 

Louis Pommery Brut  (Verenigd Koninkrijk) 

Uiteraard mag een mousserende wijn niet ontbreken en dan ga ik resoluut voor deze Engelse schuimwijn. Een methode traditionelle met een typische champagneblend (Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier), 24 maanden sur lie. Deze brut doet de wijnbouw in het Verenigd Koninkrijk alle eer aan en typeert de kwaliteit die daar tegenwoordig geproduceerd wordt. Het prijskaartje blijft echter het enig moeilijke punt voor dit nieuwe wijnland, vandaar dat we hem best kopen tijdens de wijnbeurs.  

€ 39,99 – € 29,99  (niet in de online shop momenteel)

 

Deze promoties bij Delhaize zijn geldig tot en met 9 oktober. Onder voorbehoud van eventuele fouten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid