Kartonnen pizzabord van Kurt Cobain geveild voor €20.000

Slaat jouw hart ook een paar tellen over wanneer zanger Koen Wauters plaatsneemt naast jou op een zonnig terras? Dan bezoek je best eens het Amerikaanse veilinghuis ‘Julien’s Auctions’ in Californië. Ze veilen de meest beheerde spullen, van een gouden halsketting van Elvis Presley tot een Golden Globe award van Marilyn Monroe. Zelfs een briefje van tien shilling dat ondertekend werd door Paul McCartney ging onlangs voor € 512 de deur uit. Maar wat afgelopen weekend gebeurde, hadden de eigenaars van het veilinghuis zelf totaal niet zien aankomen.

Kurt Cobain kennen we uiteraard allemaal als de leadzanger en gitarist van Nirvana. De wereldberoemde rockster maakte op 27-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Nog altijd zijn fans in rouw om zijn dood. Ze doen er dan ook alles aan om de herinnering aan hem levende te houden. Én vooral om zijn dierbare spullen te bemachtigen.

 

Money, money, money

Eén fan ging afgelopen weekend tot het uiterste om iets van Kurt Cobain te bemachtigen. Het gaat om een gebruikt, kartonnen bordje dat de zanger eenmalig zou vastgehouden hebben om er pizza van te eten. Daarna krabbelde Cobain er ook de setlist op die hij die avond in kwestie speelde.

‘Julien’s Auctions’ had een vermoeden dat het bord wel wat waarde zou hebben. Ze hadden geschat dat het tussen €900 en €1.800 zou opbrengen. Try Again Julien! Iemand kocht het bord voor maar liefst – hou je vast – €20.111. Ver boven alle verwachtingen dus!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid