Jack Lives Here: Jack Daniel’s is klaar voor de festivals

Festivals zijn tegenwoordig veel meer dan een podium en een toog. Experience is key, dat weet ook Jack Daniel’s. Met hun concept Jack Lives Here vind je hen de komende maanden terug op tal van festivals. Ik had een gesprek met hun brand manager.

Ik ontmoet Aurore Gustin tijdens een van de Jack Lives Here-events in Antwerpen. Deze keer is BBQ-restaurant Black Smoke de locatie voor een avond vol rockmuziek, barbecue en whiskey. “Jack Daniel’s is nauw verbonden met de muziekscene”, start Aurore haar verhaal. “Dat is echt organisch gegroeid. De muziek vond ons, eerder dan omgekeerd. Onze roots in de buurt van Nashville, Tennessee, zitten daar wellicht voor iets tussen.”

Perfect match

Naast een keuze uit naar muziekbands genoemde cocktails, passeren er op het event ook tal van schotels met heerlijk gegaard vlees. Hamburgers, carpaccio, steak… “De associatie met vlees is er vooral gekomen door de perfecte match tussen Jack Daniel’s en barbecue”, vertelt Aurore hierover. “Wie Lynchburg bezoekt, de thuisstad van Jack, en er iets gaat eten, merkt snel dat vlees daar niet hoog op het menu staat. Wel zaken zoals maïs en in Jack Daniel’s gemarineerd fruit.”

Wie in België muziek zegt, zegt festivals. Jack Daniel’s brengt hun concept deze zomer dan ook logischerwijs naar TW Classic, Dour en Graspop Metal Meeting. “Deze festivals sluiten het best aan bij het merk en de doelgroep. Dour trekt een iets jonger publiek, maar nog steeds veel mensen van ruim boven de minimumleeftijd voor alcoholgebruik. Een van onze slogans is trouwens “know when to unplug”, een knipoog naar de gitaarversterker, maar tegelijk een niet mis te verstane boodschap over het verantwoord gebruik van alcohol.”

Wat betekent het Jack Lives Here-concept op een festival? “We gaan all-in voor de experience”, zegt Aurore enthousiast. “Onze stand is niet op elk festival even groot, maar de basisopstelling is dezelfde: een authentiek saloon waarin alles klopt: de drinks, de muziek en de ambiance. Langs buiten ziet onze stand eruit als een verweerde houten schuur slash saloon. Uiteraard draagt die het kenschetsende Jack-logo en prijkt boven de ingang in rode neon ‘BAR’. Verder heeft het merk niet te veel toeters en bellen nodig: het is vooral binnen en op het terras waar the magic happens!”

Mysteries en volksverhalen

Ondertussen begint in Black Smoke de band Amörtisseur aan hun set. Zij spelen covers van Motörhead in het Antwerps. De sfeer is meteen geweldig met geheadbang en nog een rondje cocktails opgebouwd rond Jack D. Aurore wil me nog één verhaal vertellen. Of eerder: in m’n oor roepen.

“Jack Daniel’s is omgeven door mysteries en volksverhalen. Voor mij persoonlijk blijft het verhaal van Jacks tragische dood het meest onwaarschijnlijke. Jack – die eigenlijk Jasper Newton heette en waarvan we niet weten in welk jaar hij precies geboren is – zou op een dag zijn kantoor zijn binnengelopen om de kluis te openen, maar die weigerde dienst. Impulsief als hij soms was, gaf Jack er een trap tegen en bezeerde zijn grote teen. De ontsteking die daaruit volgde heeft geleid tot zijn dood in 1911.”

Thomas Vanbrabant

Amerikaanse IPA's veroveren de wereld en bedreigen onze monnikenrecepten. Stoutbieren zijn donkerder dan de middeleeuwen ooit waren. Ja, zelfs alcoholvrije recepten worden populair. Iedereen met een badkuip brouwt tegenwoordig bier. Enkel en alleen om jou hier meer over te vertellen heft bierliefhebber Thomas Vanbrabant zo vaak mogelijk het glas en destilleert hij er een rake opinie over.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid