Barcelona Beer Company

Ik ga op citytrip en ik bezoek…Barcelona Beer Company

Bier in Barcelona is booming business. Getuige ons recent artikel met vijf craftbierbartips (tienduizend punten in Scrabble). Waarom stond de Barcelona Beer Company niet in ons overzicht? Omdat zij een apart artikel verdienen!

Oriol Renard is de oprichter van de Company. Enkel artisanale en lokale ingrediënten zijn voor hem een must, zonder extra toevoegingen. Zo wordt al het bier van de BBC (niet te verwarren met onze Brussels Beer Company) gebrouwen met water uit het natuurpark van Montseny Nature Park, van Font del Regas. Een mooie keuze die ook in de marketing slim wordt uitgespeeld.

Keuzes en eerbetonen

Ondertussen kan de BBC jou een bierkaart met zo’n 20 brouwsels presenteren. Geen eenheidsworst, wel keuze uit IPA’s, pilsners, bruine bieren en stouts. Ook kwalitatief kent de brouwerij veel variatie. Ze hebben echte toppers zoals hun La Niña Barbuda en hun befaamde Miss Hops. Maar ook minder grote successen zoals de Cerdos Voladores en Sr. Lobo.

Een opmerkelijk bier op hun kaart is de Piquenbauer, een gemberrijk witbier. Het is de tribute van BBC aan Gerard Pique, de sterverdediger van voetbalclub FC Barcelona. De naam van het bier is een combinatie van Pique en Beckenbauer, een knipoog naar de Duitse voetballegende waar ze hun lokale ster mee vergelijken. Piquenbauer bevat mout en tarwe uit Duitsland en water uit Catalonië, een mix van beide voetballers dus.

Iemand een hongerke?

BBC is recent verhuisd naar een nieuwe brouwerij in Llinars del Vallès. Een investering van ruim twee miljoen euro. Duur, maar noodzakelijk, want de brouwcapaciteit verviervoudigt. Vanaf dit jaar vloeit er een miljoen liter van hun bier uit de brouwerij richting dorstige klanten. Die bevinden zich in Barcelona, maar ook ver daarbuiten. Zo’n 25 procent van de productie gaat naar het buitenland, goed voor 40 procent van al hun inkomsten. De grootste afzetmarkt buiten Spanje? Tromgeroffel…Zuid-Korea!

Samen met de nieuwe brouwerij nam Renard twee nieuwe promotoren in dienst: Carles Vilaseca en David Ferrer. Zij moeten BBC nog meer op de kaart zetten. In thuishaven Barcelona hebben ze sinds 2016 al een gezellige taproom. Daar kan je de meeste van hun bieren proeven, net als enkele brouwsels van collega’s. Ook krijg je een lekker eetmenu voorgeschoteld. Niet voor niets luidt hun baseline: good beers & good food.

 

 

Barcelona Beer Company Taproom
Calle Muntaner nº 7 08011 Barcelona
Open zondag en maandag van 14 tot 23 uur; dinsdag en woensdag van 13 tot 23 uur; en donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 uur tot middernacht.

Bezoek hier de website van de Barcelona Beer Company.