Een wereldpremière in Braine-le-Château! Houblonde mag zich daar officieel het eerste gedynamiseerde bier ooit noemen. Bovendien bevat het bier ook nog eens elektrofotonische energie. Cool! Maar, euh, wat betekent dat eigenlijk?

Kort samengevat: bier bestaat voor zo’n 10 procent uit granen en 90 procent uit water. Bij Houblonde zijn dat niet enkel biogranen, maar is het water ook gedynamiseerd. Dat betekent: het water vertoont alle kenmerken – en dus ook smaken – van natuurlijk bergwater. Een creatie van de slimme koppen van het laboratorium voor brouwerijwetenschappen en technologie aan de UCL (Katholieke Universiteit van Louvain-La-Neuve).

Zo kan Houblonde zeggen dat het een 100 procent natuurlijk bier is. Naast het water en de biogranen, bevat het brouwsel ook verse gist en elixirs van verse biologische vanille uit Nieuw-Guinea en van wilde bergbloemen (Astrantia Major) uit de Franse Pyreneeën. Een niet-alledaagse samenstelling die zorgt voor een uitzonderlijk bier.

©Houblonde

Hoe dynamiseren ze het water?

Met een vortex! Krachtige spiraalbewegingen geven het water kinetische energie. Dat wordt aangevuld door magnetische velden en natuurlijke minerale frequenties. In combinatie met een geheim protocol tovert dat kraantjeswater om in natuurlijk bergwater. Het brouwen van het bier gebeurt in de Brunehaut-brouwerij in Rongy, nabij Doornik.

 

Hoe zit dat met die elektrofotonische energie?

Met een elektrofotonische camera werden de electrofotonische pulsaties, ofwel lichtstralingen, gemeten in het Houblonde bier. Daarbij zie je dat er energie aanwezig is in het bier. Wanneer ze hun meting vergelijking met die bij andere bieren merk je bijna altijd een gigantisch verschil.

 

En, is ‘t lekker?

Houblonde is een amberblond bier met een alcoholpercentage van 5,6 dat hergist op fles. Het won niet zo lang geleden twee awards: een World Beer Award in Londen en drie gouden sterren bij de “Superior Taste Award 2018” (iTQI), toegekend door 175 Europese sterrenchefs en sommeliers.

Houblonde is het resultaat van een ontmoeting tussen een jurist, een ingenieur en een marketingman. Ze combineerden hun passies en specialiteiten. Het resultaat: een bier waarvan elk ingrediënt werd ontleed en geoptimaliseerd.

Ontdek waar je het bier kan kopen. 

 

Thomas Vanbrabant

Amerikaanse IPA's veroveren de wereld en bedreigen onze monnikenrecepten. Stoutbieren zijn donkerder dan de middeleeuwen ooit waren. Ja, zelfs alcoholvrije recepten worden populair. Iedereen met een badkuip brouwt tegenwoordig bier. Enkel en alleen om jou hier meer over te vertellen heft bierliefhebber Thomas Vanbrabant zo vaak mogelijk het glas en destilleert hij er een rake opinie over.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid